E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Raspisan natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“ 2017.
5.12.2016. - L'Oreal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture, uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Rektorskog zbora Republike Hrvatske, jedanaestu godinu zaredom objavljuju natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“ kojim se nagrađuju mlade hrvatske znanstvenice.
 

Raspisan natječaj za Nacionalni program stipendiranja  „Za žene u znanosti“ 2017.
 

Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i L'Oreal ADRIA raspisali su natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“, kojim se jedanaestu godinu zaredom dodjeljuju četiri stipendije u iznosu od 5.000 € (u kunskoj protuvrijednosti).
 
     Natječaj je otvoren od 5. prosinca 2016. i traje do 20. siječnja 2017. godine, a prijavu mogu podnijeti sve mlade znanstvenice u završnim fazama doktorskog studija, koje su mlađe od 35 godina te čiji je istraživački rad prijavljen u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske. Na stipendiju programa „Za žene u znanosti“ 2017. mogu se prijaviti isključivo ženske osobe koje:

· su polaznice doktorskog studija iz područja prirodnih znanosti, medicine i zdravstva, biotehničkih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja,
· su u završnoj fazi izrade doktorske disertacije koju provode na znanstvenim institucijama u Republici Hrvatskoj,
· nisu starije od 35 godina na dan 20. siječnja 2017. godine,
· se do sada nisu prijavljivale za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“,
· imaju hrvatsko državljanstvo te prebivalište u Republici Hrvatskoj.
 
     O dobitnicama stipendija među prijavljenim kandidatkinjama odlučuje Izborno povjerenstvo sastavljeno od renomiranih hrvatskih znanstvenika na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem, predsjednikom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i predsjednikom Izbornog povjerenstva „Za žene u znanosti“. Cijenjeni dugogodišnji članovi Izbornog povjerenstva ovog programa stipendiranja, dugog više od jednog desetljeća, su akademkinje Vida Demarin i Sibila Jelaska, akademici Vladimir Paar i Krešimir Nemec, prof. dr. sc. Ivan Vicković, dr. sc. Katica Biljaković i prof. dr. sc. Helena Jasna Mencer.
 
     Sve prijave za nacionalnu stipendiju „Za žene u znanosti“ moraju biti predane na službenom Obrascu za prijavu uz priloženu odgovarajuću dokumentaciju (preslike). Sve prijave trebaju biti naslovljene na predsjednika Izbornog povjerenstva Nacionalnog programa stipendiranja „Za žene u znanosti“. Prijave u dva primjerka (jedan tiskani i jedan elektronički) moraju biti zaprimljene u uredu Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture (Runjaninova 2, Zagreb), odnosno na e-mail adresu unesco@min-kulture.hr najkasnije do 20. siječnja 2017. godine u ponoć.
     Temeljem prijedloga Izbornog povjerenstva Nacionalnog programa stipendiranja „Za žene u znanosti“ jednoj dobitnici nacionalne stipendije za 2017. godinu bit će omogućena prijava za međunarodnu stipendiju programa „International Rising Talents“ u skladu s propozicijama navedenog programa, a koju dodjeljuje međunarodna L'Orealova fondacija u suradnji s organizacijom UNESCO. Međunarodno izborno povjerenstvo, sastavljeno od vrhunskih međunarodnih stručnjaka, među pristiglim prijavama izabrat će 15 stipendistica te ih još jednom nagraditi za njihove izuzetne doprinose znanosti. 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a