E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Apoksiomen gostuje na izložbi „tourismA ‒ Salone Internazionale dell’Archeologia“ u Firenci
14.2.2017. - U Firenci se, od 17. do 19. veljače 2017. godine, održava međunarodna arheološka izložba „tourismA ‒ Salone Internazionale dell’Archeologia“, na kojoj će se predstaviti Muzej Apoksiomena s Maloga Lošinja, a tijekom manifestacije u središnjemu dijelu izložbenoga prostora u Palazzo dei Congressi bit će izložena brončana replika Apoksiomena.

FOTO: Dorotić/Bosnić
  
     „tourismA ‒ Salone Internazionale dell’Archeologia“ značajna je manifestacija čiji je cilj predstavljanje brojnih projekata posvećenih očuvanju naslijeđa iz antičkoga doba te valorizaciji arheologije u svjetlu suvremenih zbivanja.

      Predstavljanje jedinstvenoga Muzeja Apoksiomena iz Maloga Lošinja, otvorenoga u proljeće 2016. godine, iznimna je prilika da se u Firenci, kao gradu koji je odigrao važnu ulogu prilikom restauracije, definiranja značaja i predstavljanja Apoksiomenova kipa, međunarodnoj javnosti ponovno ispriča svjetski relevantna i atraktivna priča o Apoksiomenu te predstavi dovršen projekt njegova trajnoga doma u Malome Lošinju.

FOTO: Dorotić/Bosnić

     Izložba i sajam odvijat će se u Palazzo dei Congressi, gdje će tijekom sva tri dana trajanja manifestacije, u središnjemu dijelu izložbenoga prostora, biti izložena brončana replika kipa Apoksiomena. Njegovu će lošinjsku priču na izložbenome punktu predstaviti djelatnici Muzeja te predstavnici Turističkoga ureda grada Maloga Lošinja i hotela „Jadranka“ s Lošinja.

     Gradonačelnica Maloga Lošinja Ana Kučić te Miljenko Domijan u ime Ministarstva kulture u okviru programa sajma održat će prezentaciju o Muzeju i Apoksiomenu u petak, 17. veljače, u 17 sati. Očekuje se i dolazak ministra turizma Republike Hrvatske Garija Cappellija.
 
     >>> Više informacija
 

FOTO: Dorotić/Bosnić

FOTO: Dorotić/Bosnić

 
 
 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a