E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Ministrica kulture uputila je sućut povodom smrti istaknutog kazališnog i filmskog glumca Relje Bašića
8.4.2017. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je sućut povodom smrti našeg istaknutog kazališnog i filmskog glumca, redatelja i utemeljitelja Teatra u gostima, ikone hrvatskoga glumišta i uglednog humanitarca gospodina Relje Bašića.

     "Relja Bašić bio je neprikosnoveni i jedinstveni šarmer hrvatskoga glumišta, koji je svojim dugim i iznimno bogatim i uspješnim glumačkim, redateljskim i producentskim djelovanjem obilježio i zadužio hrvatsku kazališnu i filmsku umjetnost, ostavljajući hrvatskome filmu i kazalištu zadivljujuće bogato i trajno nasljeđe.

     Njegov je Teatar u gostima punih trideset godina donosio publici suvremene svjetske dramske tekstove i iznimne glumačke interpretacije u sjajnim predstavama. Veliki ugled Relje Bašića u zemlji i inozemstvu prepoznao je i UNESCO, koji ga je imenovao UNESCO-ovim „umjetnikom za mir“, iskazavši mu tako poštovanje ne samo zbog ugleda u hrvatskome glumištu nego i zbog njegove principijelnosti, humanosti i reputacije iznimnog umjetnika u inozemstvu.

     Hrvatska kultura i hrvatsko glumište izgubili su uistinu velikog umjetnika, koji je svoj život posvetio stvaranju iznimno važnog dijela hrvatske kazališne povijesti. Gospodinu Relji Bašiću dugujemo veliku zahvalnost za sve sjajne uloge, predstave i filmove koje nam je ostavio."

M I N I S T R I C A

dr. sc. Nina Obuljen Koržinek
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a