E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Nastupni posjet veleposlanice Republike Irske u Hrvatskoj Olive Hempenstall
18.5.2017. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek primila je u nastupni posjet veleposlanicu Republike Irske u Republici Hrvatskoj Olive Hempenstall u srijedu, 17. svibnja 2017. godine. 
     U uvodnom dijelu sastanka veleposlanica Olive Hempenstall istaknula je kako su Hrvatska i Irska vrlo slične zemlje, te naglasila kako nas posebice povezuje održavanje Europske prijestolnice kulture 2020. u Galwayu i Rijeci, uz nadu da će se dobra suradnja još više intenzivirati u idućih tri godine osobito kroz mobilne projekte.
     Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek ocijenila je dosadašnju suradnju između dviju zemalja dobrom i partnerskom te naglasila kako postoje dobri temelji da se obje zemlje još plodonosnije povežu posebno u kontekstu činjenice da će 2020. godine, Irska i Hrvatska imati gradove Europske prijestolnice kulture. Navela je i kako je upoznata s novom Nacionalnom strategijom u kulturi Republike Irske objavljenom prije nekoliko tjedana na mrežnim stranicama a koja sadrži za Republiku Hrvatsku iznimno značajne podatke.
     Obje su strane naglasile važnost korištenja resursa EU fondova kroz različite vrste suradnji vezane uz mnoge tipove kreativnih i kulturnih industrija.

     Uzevši u obzir činjenicu da se Republika Hrvatska priprema za skoro predsjedanje Vijećem EU-a, veleposlanica Olive Hempenstall najavila je mogućnost konzultiranja irskih djelatnika koji su sudjelovali u području kulture za vrijeme Predsjedanja Republike Irske kako bi izmijenili iskustva s  hrvatskim kolegama koji će za to biti zaduženi u ime Republike Hrvatske. Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i veleposlanica Olive Hempenstall složile su se da bi također bilo vrlo kvalitetno izmijeniti iskustva vezana uz odnos baštine i turizma koje također obje zemlje u mnogim segmentima dijele.    
  
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a