E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Otvorena izložba suvremenog slovenskog kipara Andreja Grabrovca Gaberija
13.6.2017. - Izložba suvremenog slovenskog kipara Andreja Grabrovca Gaberija, pod nazivom „Žene u javnom prostoru kroz vrijeme“, otvorena je u ponedjeljak, 12. lipnja 2017. godine, u Muzeju Mimara.   

FOTO: Goran Vranić
  
   U ime predsjednika Vlade RH mr. sc. Andreja Plenkovića i ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek izložbu je otvorio državni tajnik Krešimir Partl, istaknuvši tisućgodišnju povijest hrvatsko-slovenske kulturne veze.

   U svom je govoru državni tajnik rekao kako umjetnik na nedvosmislen način pokazuje svoj osobni put, utkavši u radove duh svojega kraja, svoje Slovenije, ali i svoje Hrvatske, odnosno porječja rijeke Drave koja nas povezuje. Napomenuo je i da je kao rijetko koji drugi kipar u podjednakoj mjeri pripadao i vlastitom vremenu i bogatoj tradiciji svog zavičaja.

   Državni tajnik Krešimir Partl naglasio je i da je Republika Hrvatska u protekla dva i pol desetljeća, od osamostaljenja, ostvarila vrlo živu suradnju sa Slovenijom, kako na kulturnom tako i na gospodarskom planu: „Brojni kulturni projekti posljednjih godina potvrda su da se suradnja s Republikom Slovenijom u području kulture odvija na visoko kvalitetnoj razini, kojoj pripada i večerašnja izložba, te se nadam da će se i u buduće dogoditi još čitav niz ovakvih i sličnih manifestacija."

FOTO: Goran Vranić

FOTO: Goran Vranić

FOTO: Goran Vranić

FOTO: Goran Vranić

FOTO: Goran Vranić

FOTO: Goran Vranić

FOTO: Goran Vranić

FOTO: Goran Vranić 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a