E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Hrvatska izabrana za članicu Međuvladinog odbora Konvencije za zaštitu i promicanje raznolikosti kulturnih izričaja UNESCO-a
15.6.2017. - U Parizu na 5. sjednici država članica Konvencije za zaštitu i promicanje raznolikosti kulturnih izričaja UNESCO-a, Republika Hrvatska izabrana je za članicu Međuvladinog odbora ove Konvencije  

   Peto zasjedanje država članica UNESCO-ove Konvencije za zaštitu i promicanje raznolikosti kulturnih izričaja održava se od 12. do 15. lipnja 2017.godine, u sjedištu UNESCO-a u Parizu.

   Konvenciju za zaštitu i promicanje raznolikosti kulturnih izričaja iz 2005. godine Republika Hrvatska je ratificirala 2006. godine. Republika Hrvatska bila je među državama koje su inicirale donošenje ove značajne UNESCO-ove konvencije iz područja kulture. Hrvatski stručnjaci radili su na izradi njezinog nacrta te smo bili među prvim državama koje su je ratificirale.

   Hrvatska je bila članica Međuvladinog odbora istoimene Konvencije u razdoblju od 2008. do 2011. godine, a  2010. godine je predsjedala zasjedanjem Međuvladinog odbora za zaštitu i promicanje raznolikosti kulturnih izričaja, koje se je održalo u sjedištu UNESCO-a u Parizu. Funkciju predsjedavajuće tada je imala današnja ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek.

   Na dnevnom redu upravo završene 5. sjednice država članica Konvencije za zaštitu i promicanje raznolikosti kulturnih izričaja, Republika Hrvatska izabrana je u Međuvladin odbor Konvencije na mandat od četiri godine.
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a