E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Potpisan Program kulturne suradnje između Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Ministarstva kulture Češke Republike
13.7.2017. - U Ministarstvu kulture potpisan je Program kulturne suradnje između Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Ministarstva kulture Češke Republike za godine 2017. – 2020., u četvrtak, 13. srpnja 2017. godine.   


 
   Program kulturne suradnje potpisali su ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek i veleposlanik Češke Republike u Republici Hrvatskoj Nj.E. Vladimír Zavázal.
   U pratnji veleposlanika potpisivanju je prisustvovao prvi tajnik i zamjenik šefa Misije Miroslav Kolatek, a uz ministricu kulture državni tajnik Krešimir Partl i pomoćnica ministrice dr. sc. Iva Hraste Sočo. Potpisivanju je prisustvovao i Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu.
 


   Program obuhvaća suradnju između ustanova i udruga u području kulture i umjetnosti, opere, baleta, plesa i kazališta, kao i suradnju između glazbenih i koncertnih ustanova. Programom će se poticati i izravna suradnja između galerija i muzeja te međusobno sudjelovanje na umjetničkim festivalima i međunarodnim susretima.
   Podupirat će se i suradnja između izdavačkih kuća te knjižnica. Ovaj Program potpisan je na temelju Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Češke Republike o kulturnoj, prosvjetnoj i znanstvenoj suradnji od 6. lipnja 2001. godine.
 
   Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek na sastanku je istaknula i suradnju u području zaštite i očuvanja kulturnoga i povijesnoga naslijeđa češke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj. Potpisivanjem Programa ojačat će se suradnja između Republike Hrvatske i Češke Republike u svim kulturnim područjima.


 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a