E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Otvoreno 64. izdanje Pulskog filmskog festivala
16.7.2017. - „Važnost ovog festivala, kao središnjeg nacionalnog filmskog festivala, u kontinuiranoj je promociji hrvatskog filma", istaknula je ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, u subotu 15. srpnja 2017. godine, otvarajući 64. Pulski filmski festival.  
 
FOTO: PULSKI FILMSKI FESTIVAL

   Ministrica kulture naglasila je kako dosad najbogatija službena konkurencija „predstavlja cjelovitost i kompleksnost domaće filmske produkcije te njenu generacijsku i stilsku raznolikost". Kao potvrdu izuzetne plodnosti domaće kinematografije, navela je brojnost predstavljanja hrvatskih dugometražnih filmova i manjinskih koprodukcija.

   „Hrvatska audiovizualna industrija u proteklom je razdoblju ostvarila iznimne uspjehe na lokalnoj i međunarodnoj razini i to prije svega zahvaljujući ustrajnom radu, trudu, kreativnosti i viziji filmskih djelatnika, ali i sustavu koji je uz poticanje raznolikosti i izvrsnosti stvaralaštva osigurao temelje za daljnji rast i razvoj.
   U razdoblju koje je pred nama bitno je osigurati nastavak uspješnih trendova kroz konzistentnu kulturnu i medijsku politiku te prilagodbu zakonodavstva potrebama novog i mnogo šireg digitalnog tržišta. Regulatorni okvir na kojem u ovom trenutku aktivno radimo, ključan je za zaštitu cjelokupnog audiovizualnog sektora, za povećanje konkurentnosti hrvatske filmske industrije na europskom i svjetskom tržištu te ostvarivanje gospodarskog, kulturnog i društvenog utjecaja na nacionalnoj razini."


FOTO: PULSKI FILMSKI FESTIVAL

   Kao važnu ulogu istaknula je i Hrvatski audiovizualni centar koji je provođenjem Nacionalnog programa bio i ostao platforma za razvoj sedme umjetnosti. „Program poticaja koji smo uveli 2011. godine doveo je u Hrvatsku neke od najznačajnih svjetskih produkcija uz iznimne gospodarske učinke. U mandatu ove Vlade taj sustav ćemo u suradnji s Ministarstvom turizma unaprijediti i učiniti ga još konkurentnijim."

   „Polovica filmova nastala je u nezavisnoj produkciji, a polovica putem javnih poziva Hrvatskog audiovizualnog centra. Bez te bi sinergije hrvatska kinematografija bila bi kvantitativno i kvalitativno skromnija", istaknuo je umjetnički ravnatelj Festivala Zlatko Vidačković, te izrazio zadovoljstvo što u hrvatskom programu ima ukupno 25 filmova, od toga deset manjinskih koprodukcija i 15 hrvatskih filmova. 

FOTO: PULSKI FILMSKI FESTIVAL

   Direktorica Pula film festivala Gordana Restović, rekla je kako su se trudili da ove godine učine festival „bogatijim i sadržajnijim i vjerujem da smo u tome donekle i uspjeli. Pred nama je novi pulski filmski festival jer svaki je na svoj način neponovljiv organizacijskom i programskom profinjenošću",.  

   Nacionalni program ovogodišnjeg 64. pulskog filmskog festivala otvoren je svečanim programom i projekcijom filma „Lavina" Stanislava Tomića, te će prikazati ukupno 170 filmskih naslova kroz 15 različitih filmskih programa, 230 projekcija i 88 premijera.

   Pula Film Festival


FOTO: PULSKI FILMSKI FESTIVAL

FOTO: PULSKI FILMSKI FESTIVAL

FOTO: PULSKI FILMSKI FESTIVAL
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a