E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
KULTURNE DJELATNOSTI  >  Vizualne umjetnosti  >  Kulturno vijeće za vizualne umjetnosti  >  Bilješke sa sjednica i sažeci sjednica
Sažetak Konstituirajuće sjednice Kulturnog vijeća za vizualne umjetnosti održane 31. svibnja 2017. u Ministarstvu kulture, Runjaninova 2
 
     U Ministarstvu kulture održana je konstituirajuća sjednica Kulturnog vijeća za vizualne umjetnosti koje je imenovala ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek Odlukom od 19. svibnja 2017. na razdoblje od četiri godine. U Kulturno vijeće za vizualne umjetnosti imenovani su: dr. sc. Irena Kraševac, Branka Benčić, Valentina Radoš,Tomislav Buntak i Viktor Popović.

     Članovi Kulturnog vijeća izabrali su za predsjednicu Vijeća dr. sc. Irenu Kraševac.

     Na sjednici je usvojen Poslovnik o radu. Stručna služba Ministarstva kulture Vijeću je prezentirala sažeti analitički pregled programske djelatnosti vizualne umjetnosti te je otvorena rasprava o smjernicama za vrednovanje programa vizualnih umjetnosti.

     Na sjednici je sudjelovala i ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek koja je Vijeće informirala o objavi Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2018. godinu koji će biti raspisan 15. srpnja 2017. godine. Raspravljalo se o ključnim problemima iz djelokruga Vijeća koji uključuju i status likovnih umjetnika, regionalnu disperzivnost kulturnih programa, uređenje tržišta umjetnina i sl. Zaključeno je kako će Vijeće u razdoblju koje predstoji ojačati svoju savjetodavnu ulogu te aktivno sudjelovati u rješavanju svih spomenutih pitanja iz svoga djelokruga.

 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a