E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
ilok-vukovar-vucedol
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Najave
 16. siječnja 2017. - Informativna radionica vezana uz Poziv na dostavu projektnih prijedloga programa „Umjetnost i kultura za mlade“
Kako bi potencijalne prijavitelje informiralo o ciljevima i kriterijima Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Umjetnost i kultura za mlade“, Ministarstvo kulture organiziralo je informativnu radionicu koja će se održati u ponedjeljak, 16. siječnja 2017. godine, u 10:00 sati u 
 Kongresnoj dvorani „Forum“, Radnička cesta 50.
 
     Radionici će prisustvovati i državni tajnik u Ministarstvu kulture Krešimir Partl te državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Katarina Ivanković Knežević.
 
     Poziv je usmjeren na prevladavanje ograničenja pristupa mladih osoba kulturnim i umjetničkim sadržajima i aktivnostima te poticanje mladih da aktivno sudjeluju u kulturnome životu zajednice.

     Poziv „Umjetnost i kultura za mlade“ se provodi u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. Bespovratna sredstva koja su predviđena za provedbu Poziva iznose 18 milijuna kuna, od čega će 85 % biti sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % iz državnog proračuna RH.


14. siječnja 2017. - Svečano otvorenje stalnoga postava Zbirke Bauer u Gradskome muzeju Vukovar
Povodom 25 godina međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 21 godine od početka procesa mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja u ustavnopravni poredak Republike Hrvatske, ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek kao izaslanica predsjednika Vlade RH otvorit će stalni postav Zbirke Bauer.
  
     Svečano otvorenje stalnoga postava Zbirke Bauer u zgradi dvorca Eltz održat će se u subotu, 14. siječnja 2017. godine, u 12:00 sati. Osim ministrice kulture prisutnima će se pozdravnim govorima obratiti gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, ravnateljica Gradskoga muzeja Vukovar Ružica Marić, muzejski savjetnik i voditelj Zbirke Bauer Zdravko Dvojković te voditeljica projekta povrata kulturnih dobara Gradskoga muzeja Vukovar mr. sc. Branka Šulc.
 
      Ministrica kulture sa suradnicima boravit će u petak i subotu, 13. i 14. siječnja, u radnome posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji. Susrest će se s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem, gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom i gradonačelnikom Iloka Zvonimirom Dragunom, nakon čega će obići Državni arhiv u Vukovaru, Arheološki park Vučedol te Muzej grada Iloka.
 
     U subotu, 14. siječnja, ministrica kulture obići će i Gradsku knjižnicu Vukovar, nakon čega će prisustvovati svečanomu otvorenju stalnoga postava Zbirke Bauer u Gradskome muzeju Vukovar. 


15. prosinca 2016. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek prisustvovat će potpisivanju ugovora u okviru Operativnoga programa „Konkurentnost i kohezija“
Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek prisustvovat će potpisivanju ugovora za projekte „Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija“ i „Na zrnu soli“ predložene u okviru poziva kojim se dodjeljuju bespovratna sredstva „Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine“, unutar Operativnoga programa „Konkurentnost i kohezija“ za financijsko razdoblje 2014. ‒ 2020. 

     Ugovore će potpisati ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric.
     Potpisivanju će nazočiti ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić i načelnik Općine Ston Vedran Antunica.
 
     Svečano potpisivanje održat će se u četvrtak, 15. prosinca 2016. godine u prostorijama Palače Ranjina u Dubrovniku i Općine Ston. Nakon potpisivanja ugovora sudionici će se prigodno obratiti javnosti i medijima.


21. studenoga 2016. - Ministrica kulture prisustvovat će sjednici Vijeća Europske unije za obrazovanje, mlade, kulturu i sport
Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek boravit će u službenom posjetu Bruxellesu u ponedjeljak i utorak, 21. i 22. studenoga 2016. godine, povodom sjednice Vijeća Europske unije za obrazovanje, mlade, kulturu i sport.

     Vijeće za obrazovanje, mlade, kulturu i sport sastoji se od ministara nadležnih za obrazovanje, kulturu, mlade, medije i sport iz svih država članica EU-a. Na sastanke Vijeća dolazi i predstavnik Europske komisije, a Vijeće se u punom sastavu sastaje dvaput godišnje.

     Na ovoj sjednici Vijeća ministri će prvo razmotriti izvješće o napretku vezano uz prijedlog Direktive o pružanju audiovizualnih medijskih usluga. Također će razgovarati o proglašenju Europske godine kulturne baštine (2018.) te o dodatnom širenju natječaja za naslov Europske prijestolnice kulture za period od 2020. do 2033. godine prema zemljama članicama Europske slobodne trgovinske zone (EFTA-e) i članicama Europskog gospodarskog prostora (EEA-e). Nakon toga će Vijeće održati političku raspravu o Strategiji EU-a za međunarodne kulturne odnose unutar koje se očekuje aktivno sudjelovanje svih ministara. Na kraju sastanka ministrica Obuljen Koržinek iskoristit će priliku te upoznati ministre s projektom Rijeka 2020, koji je ove godine proglašen Europskom prijestolnicom kulture za 2020. godinu. Arhiva
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
Kliknite za više
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Kliknite za više
 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a
FOTOGALERIJA