E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
ilok-vukovar-vucedol
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Najave
 21. veljače 2017. - U Tirani se održava konferencija Vijeća ministara kulture jugoistočne Europe (CoMoCoSEE) s temom "Unaprjeđenje kulture za održivi razvoj“
Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovat će na konferenciji Vijeća ministara kulture jugoistočne Europe, koja će se održavati u Tirani od 21. do 22. veljače 2017. godine u okviru albanskoga predsjedanja CoMoCoSEE-om.

     Glavni je cilj treće CoMoCoSEE-ove ministarske konferencije daljnje unaprjeđenje suradnje u kulturi i razvoju, s posebnim naglaskom na potpori provedbi „Ohridske regionalne strategije za kulturnu suradnju u jugoistočnoj Europi“.

      Ministri kulture raspravljat će o različitim aspektima povezivanja sektora kulture s drugim sektorima relevantnim za povećanje i promicanje uloge kulture u održivom razvoju.

    Ministri će nastaviti ranije rasprave vezane uz jačanje suradnje u borbi protiv nezakonite trgovine kulturnim dobrima u JI Europi, iz nje i kroz nju, u potpunoj sukladnosti s relevantnim međunarodnim standardima i rezolucijama.

      Sudionici konferencije bit će ministri kulture i predstavnici visoke razine CoMoCoSEE-ovih zemalja članica – Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Moldavije, Crne Gore, Rumunjske, Srbije, Slovenije, Turske, Makedonije ‒ zatim država promatrača (Austrije, Italije) i promatrači međunarodnih organizacija (UNESCO-a, Europske unije/Europske komisije, Vijeća Europe).
Na sastanku će ministri kulture i visoki predstavnici Vijeća ministara kulture jugoistočne Europe usvojiti Zajedničku izjavu o unaprjeđenju kulture za održivi razvoj.


18. veljače 2017. - Konferencija za medije povodom početka snimanja filma „Robin Hood: Origins“ u Dubrovniku
Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek prisustvovat će konferenciji za medije koja će se održati u predvorju hotela Grand Villa Argentina, Frana Supila 14, u Dubrovniku u subotu, 18. veljače 2017. godine, u 11 sati.

     Konferenciji za medije povodom početka snimanja filma „Robin Hood: Origins“, uz ministricu kulture, prisustvovat će i Otto Bathurst, redatelj, E. Bennett Walsh, operativni producent, i Gari Cappelli, ministar turizma Republike Hrvatske.


17. veljače 2017. - Konferencija za medije povodom imenovanja vršitelja dužnosti ravnatelja HAVC-a
Povodom imenovanja Daniela Rafaelića vršiteljem dužnosti ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra, pozivamo vas na konferenciju za medije koja će se održati u petak, 17. veljače 2017 godine, u 13:00 sati u Ministarstvu kulture (Velika dvorana, 1. kat).  
 
     Konferenciji za medije uz ministricu kulture dr. sc. Ninu Obuljen Koržinek prisustvovat će državni tajnik Krešimir Partl, predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog audiovizualnog centra dr. sc. Bruno Kragić te vršitelj dužnosti ravnatelja HAVC-a Daniel Rafaelić.


9. veljače 2017. - Otvorenjem izložbe „Izazov moderne: Zagreb – Beč oko 1900.“ obilježit će se početak „Godine kulture Austrija – Hrvatska 2017.“
Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek otvorit će u četvrtak, 9. veljače 2017. godine, u Galeriji Klovićevi dvori izložbu pod nazivom „Izazov moderne: Zagreb – Beč oko 1900.“, kojom se obilježava početak „Godine kulture Austrija – Hrvatska 2017.“.   

     Izložba pod nazivom „Izazov moderne: Zagreb – Beč oko 1900.“ održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a predstavit će ključna djela austrijskih i hrvatskih umjetnika iz razdoblja bečke i zagrebačke secesije i obilježiti početak godine kulturne suradnje između Republike Hrvatske i Austrije.

     Radi se o značajnoj manifestaciji koja je mnogo više od poligona za jačanje kulturne suradnje, što se i očituje u činjenici da su nositelji projekta u objema zemljama ministarstva vanjskih poslova.

     Godina kulturne suradnje ima snažan integracijski aspekt, a već postojeće kulturne manifestacije i partnerstva na lokalnoj razini tematski će se uključiti u provedbu Godine.

     Hrvatske institucije pripremaju u Austriji otprilike 60 manifestacija iz različitih područja umjetničkog i kulturnog stvaralaštva, trajat će tijekom cijele godine, od siječnja do prosinca, a težište „Godine kulture Austrija – Hrvatska 2017.“ bit će na ženskom stvaralaštvu.

     U projektima će biti predstavljene hrvatske književnice koje su stvarale ili bile prevođene na njemački jezik, poseban glazbeni ciklus bit će posvećen skladateljicama Dori Pejačević i Louise Erdödy Lios, a također je planirana izložba velike hrvatske slikarice Naste Rojc.

     Službeno otvorenje godine kulturne suradnje u Beču održat će se u jazz klubu „Porgy and Bess“ 14. veljače 2017. godine, uz sudjelovanje uglednih hrvatsko-austrijskih umjetnica i umjetnika.

     Raspored svih priredbi i događanja u Hrvatskoj objavljivat će se na mrežnim stranicama Austrijskog kulturnog foruma u Zagrebu.
  


 Arhiva
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
Kliknite za više
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Kliknite za više
 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a
FOTOGALERIJA