E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Najave
 22. veljače 2018. - Dan Nacionalne i sveučilišne knjižnice
Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek prisustvovat će svečanoj proslavi Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, koja će se održati u četvrtak, 22. veljače 2018. godine, s početkom u 12 sati.

   U povodu Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice 20. i 21. veljače 2018. godine održat će se Dani otvorenih vrata NSK, a posjetitelji će imati priliku upoznati se s radom i ulogom Knjižnice koja se odnosi na očuvanje vrijedne baštine pohranjene u fondu.


21. veljače 2018. - Državni stručni skup Europska godina kulturne baštine - 2018.
Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovat će na stručnom skupu Europska godina kulturne baštine - 2018., u srijedu, 21. veljače 2018. godine, u Hrvatskom državnom arhivu, s početkom u 10 sati.

   Državni stručni skup Europska godina kulturne baštine - 2018., održat će se u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje koja se ovim putem pridružuje obilježavanju Europske godine kulturne baštine.

   Skup je posvećen prezentiranju bogatstva i raznolikosti hrvatske kulturne baštine, a predavat će stručnjaci iz područja književnosti, arhitekture, filma, glazbe, povijesti umjetnosti i kazališta te geografsko-prostornih tema i novih tehnologija, čiji su uvidi relevantni iz teorijske i praktične perspektive.


19. veljače 2018. - Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek sudjelovat će na panelu i izložbi „Europa Nostra: Sharing Heritage – Sharing Values“
Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovat će u ponedjeljak, 19. veljače 2018. godine, na panelu i izložbi „Europa Nostra: Dijeljenje baštine – Dijeljenje vrijednosti“ (Europa Nostra: Sharing Heritage – Sharing Values) u Oris Kući arhitekture, Kralja Držislava 3., Zagreb. 
  
   Izložba će se otvoriti u povodu dodjele nagrade „Grand Prix EU za kulturnu baštinu/ nagrade Europa Nostra 2017“ povjesničaru umjetnosti Ferdinandu Mederu, na kojoj će biti predstavljen izabrani broj nagrađenih projekata i uvid u djelovanje organizacije ​„Europa Nostra“.

>>> Pozivnica

9. veljače 2018. - Posjet ministrice kulture Virovitičko-podravskoj županiji
Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sa suradnicima boravit će u petak, 9. veljače 2018. godine, u Virovitičko-podravskoj županiji. 
 
   Tom prigodom ministrica kulture obići će Grad Slatinu, općinu Suhopolje i Grad Viroviticu te održati radni sastanak sa Virovitičko-podravskim županom Igorom Androvićem, gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom, načelnikom općine Suhopolje Sinišom Horvatom, a susrest će se i sa ravnateljima kulturnih institucija u županiji. 

   Nakon sastanka ministrica kulture prisustvovat će svečanom otvorenju Virkasa 2018 u Kazalištu Virovitica.


8.2.2018. - Dodjela ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga Umjetnost i kultura za mlade
Svečana dodjela ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga Umjetnost i kultura za mlade održat će se u četvrtak, 8. veljače 2018. s početkom u 14,00 sati, u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu.

   Uspješnim prijaviteljima ugovore će uručiti i govorom se obratiti ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, ministar rada i mirovinskog sustava mr. sc. Marko Pavić i upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Cvjetana Plavša-Matić.

   Ukupni iznos bespovratnih sredstava u okviru Poziva iznosi 18 milijuna kuna, a za skupinu aktivnosti B kojom se financira priprema i provedba participativnih umjetničkih i kulturnih aktivnosti za mlade u nepovoljnom položaju, dodjeljuje se 7,5 milijuna kuna. Od toga je 85 % sredstava osigurano iz Europskog socijalnog fonda, dok obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurava Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Za financiranje je odabrano ukupno 12 projekta čiji su uspješni nositelji Grad Vinkovci, Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina, Pučko otvoreno učilište Zagreb, Hrvatski Crveni križ - Gradsko društvo Crvenog križa Županja, Udruga žena Romkinja u Hrvatskoj "Bolja budućnost", PRONI Centar za socijalno podučavanje, Klub Dobre Vibracije, Grad Rijeka, Fantastično dobra institucija - FADE IN, Udruga tjelesnih invalida Kaštela, Arheološki muzej u Zagrebu i CARPE DIEM udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih.

   Natječaj Umjetnost i kultura za mlade proveden je u sklopu Prioritetne osi 2 „Socijalno uključivanje“ Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., s ciljem postizanja bolje socijalne uključenosti mladih osoba, a posebno onih u nepovoljnom položaju, većim sudjelovanjem u kulturnim i umjetničkim aktivnostima i sadržajima.

   Ministarstvo kulture je dosad objavilo i pozive „Umjetnost i kultura 54+“ te „Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi“, koji je trenutno otvoren za prijave, a u planu je i objava četvrtog po redu koji će biti namijenjen medijima zajednice. 


2. - 4. veljače 2018. - Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek sudjelovat će na Festi svetoga Vlaha i proslavi blagdana svetoga Tripuna mučenika
Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek boravit će u Dubrovniku, u povodu Dana grada Dubrovnika i Feste svetoga Vlaha, 2. i 3. veljače 2018. godine

   U povodu proslave svetoga Tripuna mučenika, zaštitnika grada Kotora i Kotorske biskupije, a na poziv biskupa kotorskog Ilije Janjića ministrica kulture prisustvovat će u nedjelju, 4. veljače 2018. godine, vanjskoj proslavi blagdana u Kotoru.
   Ministrica kulture i pomoćnik ministrice Davor Trupković sastat će se u Kotoru s novoizabranim ministrom kulture Crne Gore Aleksandrom Bogdanovićem.  


24. siječnja 2018. - Posjet ministrice kulture Istarskoj županiji
Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek boravit će sa suradnicima u srijedu 24. siječnja 2018. godine u službenoj posjeti Istarskoj županiji.

   Ministrica kulture tom će prigodom obići Grad Pazin, Općinu Grožnjan i Grad Pulu te održati radni sastanak sa istarskim županom Valterom Flegom i suradnicima, gradonačelnikom Pazina Renatom Krulčićem, gradonačelnikom Grada Pule Borisom Miletićem te ravnateljima kulturnih institucija u županiji.


19. siječnja 2018. - Znanstveno-stručni skup Bokeljska mornarica i Kolo svetog Tripuna kao tradicija bokeljskih Hrvata
Znanstveno-stručni skup „Bokeljska mornarica i Kolo svetog Tripuna kao tradicija bokeljskih Hrvata“ koji će se u petak, 19. siječnja 2018. godine, u 9 sati održati u Muzeju Mimara, u organizaciji Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Hrvatske bratovštine „Bokeljska mornarica 809“ Zagreb, Rijeka, Pula, Split, Dubrovnik, otvorit će dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture Republike Hrvatske.

   Sadržajan program skupa obuhvatit će povijesni pregled Bokeljske mornarice kao paradigme hrvatske nematerijalne baštine od njezina osnutka 809. godine do danas. Povod ovome događaju je nominacija Bokeljske mornarice i Kola svetog Tripuna na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. Arhiva
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a