E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Najave
 19. siječnja 2018. - Znanstveno-stručni skup Bokeljska mornarica i Kolo svetog Tripuna kao tradicija bokeljskih Hrvata
Znanstveno-stručni skup „Bokeljska mornarica i Kolo svetog Tripuna kao tradicija bokeljskih Hrvata“ koji će se u petak, 19. siječnja 2018. godine, u 9 sati održati u Muzeju Mimara, u organizaciji Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Hrvatske bratovštine „Bokeljska mornarica 809“ Zagreb, Rijeka, Pula, Split, Dubrovnik, otvorit će dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture Republike Hrvatske.

   Sadržajan program skupa obuhvatit će povijesni pregled Bokeljske mornarice kao paradigme hrvatske nematerijalne baštine od njezina osnutka 809. godine do danas. Povod ovome događaju je nominacija Bokeljske mornarice i Kola svetog Tripuna na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.


22. prosinca 2017. - Svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda u Ministarstvu kulture
U Ministarstvu kulture održat će se u petak, 22. prosinca 2017., s početkom u 11,30 sati, svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga Umjetnost i kultura za mlade.

   Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek i upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Cvjetana Plavša-Matić potpisat će Ugovore s predstavnicima prvih u nizu uspješnih prijavitelja na ovaj poziv, odgovornim osobama iz BLOK-a - Lokalne baze za osvježavanje kulture, CEKAPE-a - Centra za kreativno pisanje, Grada Čakovca, Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika Split i Zadarske županije. Ukupna vrijednost ugovora koji će biti potpisani u petak iznosi 2.272.015 kuna, dok je ukupna financijska alokacija natječaja 18 milijuna kuna.

   Udio od 85 % sredstava koja će se podijeliti u sklopu natječaja osiguran je iz Europskog socijalnog fonda (ESF-a), dok će Ministarstvo kulture obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurati iz Državnog proračuna RH. Natječaj je proveden u sklopu Prioritetne osi 2 „Socijalno uključivanje“ Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.- 2020., s ciljem postizanja bolje socijalne uključenosti mladih osoba u RH, a posebno onih u nepovoljnom položaju, kroz veće sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim aktivnostima i sadržajima. Riječ je o prvom natječaju Ministarstva kulture u kome će uspješnim prijaviteljima biti dodijeljena bespovratna sredstva ESF-a. Ministarstvo kulture je dosad objavilo i pozive „Umjetnost i kultura 54+“ te „Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi“, koji je trenutno otvoren za prijave.


21. prosinca 2017. - Svečana dodjela UNESCO-ovih povelja za šibensku tvrđavu sv. Nikole i zadarske zidine
Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek prisustvovat će u četvrtak 21. prosinca svečanosti povodom dodjele povelja UNESCO-a gradovima Šibeniku i Zadru, čija su kulturna dobra uvrštena na Popis svjetske baštine UNESCO-a, u sklopu transnacionalnog projekta „Obrambeni sustavi Republike Venecije 16. i 17. stoljeća.“Tvrđava sv. Nikole i fortifikacijski sustav Zadra službeno su proglašeni dijelom svjetske baštine u srpnju ove godine, čime je potvrđena univerzalna spomenička vrijednost tih gradova. 
 
   Svečanost dodjele UNESCO-ovih povelja održat će se u četvrtak, 21. prosinca 2017. godine s početkom u 12 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku i istoga dana u 20 sati u zadarskom Arsenalu. Povelje gradovima Šibeniku i Zadru uručit će Francesco Bandarin, pomoćnik ravnatelja UNESCO-a za kulturu. 


12. - 15. prosinca 2017. - Zasjedanje Međuvladinog odbora Konvencije za zaštitu i promicanje raznolikosti kulturnih izričaja UNESCO-a
Hrvatsko izaslanstvo sudjeluje na 11. zasjedanju Međuvladinog odbora Konvencije za zaštitu i promicanje raznolikosti kulturnih izričaja UNESCO-a, koje se održava od 12. do 15. prosinca 2017. godine u sjedištu UNESCO-a u Parizu. 
  
   Republika Hrvatska izabrana je članicom Međuvladinog odbora Konvencije za zaštitu i promicanje raznolikosti kulturnih izričaja na 5. zasjedanju zemalja članica UNESCO-ove Konvencije za zaštitu i promicanje raznolikosti kulturnih izričaja, koje se održalo od 12. do 15. lipnja 2017. godine u sjedištu UNESCO-a u Parizu. Ovo je drugo članstvo Republike Hrvatske u Međuvladinom odboru za zaštitu i promicanje raznolikosti kulturnih izričaja.
 
   Međuvladin odbor za zaštitu i promicanje raznolikosti kulturnih izričaja promiče ciljeve Konvencije za zaštitu raznolikosti kulturnih izričaja, priprema operativne smjernice za njezino provođenje, dostavlja periodička izvješća zemalja članica o provođenju Konvencije, uključujući komentare i sažetak njihova sadržaja, priprema preporuke zaprimljene od zemalja članica Konvencije, uspostavlja procedure i druge mehanizme za savjetovanje radi promicanja smjernica i načela Konvencije na drugim međunarodnim forumima.30. studenoga 2017. - Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek otvorit će Državni arhiv u Vukovaru
Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek svečano će otvoriti novu zgradu Državnog arhiva u Vukovaru, (Županijska 66) u četvrtak, 30. studenoga 2017. godine, u 18.00 sati.

   Prisutnima će se uz ministricu kulture obratiti ravnatelj Državnog arhiva u Vukovaru Petar Elez, gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić.


25. studenoga 2017. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek u povodu Noći kazališta sudjeluje u programu proslave 125 godina Gradskog kazališta „Zorin dom“
Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek u povodu devete po redu Noći kazališta sudjelovat će u programu proslave 125 godina Gradskog kazališta „Zorin dom“ u Karlovcu, koja se održava u subotu, 25. studenoga 2017. godine.
 
     Ovogodišnja deveta po redu Noć kazališta održava se od 16. do 26. studenoga 2017. godine, a uključuje stručne tematske okrugle stolove u kojoj će sudjelovati oko 80-ak kazališnih institucija i organizacija na oko pedesetak mjesta u Republici Hrvatskoj.
 
>>> Program ovogodišnje Noći kazališta


21. studenoga 2017. - Interdisciplinarni znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem Međukulturalni i međureligijski dijalog: pozitivno iskustvo Hrvatske u europskom kontekstu
Interdisciplinarni znanstveni-stručni skup održat će se u utorak, 21. studenoga 2017. godine, u Muzeju Mimara, Rooseveltov trg 5, Zagreb, s početkom u 9 sati, a u ime ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek, skup će otvoriti državni tajnik Krešimir Partl. 
 
   Organizatori skupa su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO, u suorganizaciji Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskog katoličkog sveučilišta, Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, a skup je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske.
 
   Ovaj Skup želi vrednovati i istaknuti kulturalnu i religijsku različitost kao sastavni dio hrvatskog društvo te želi osvijestiti hrvatske građane o tom bogatstvu i odaslati pozitivnu poruku široj zajednici europskih naroda i svijetu da je Hrvatska religijski i kulturalno jedno tolerantno društvo, u kojem sekularnost, religije i kulture mogu zajedno konstruktivno živjeti i djelovati.
 
   Skup je podijeljen u tri tematske cjeline. Prva cjelina je naslovljena Važnost međukulturalnog i međureligijskog dijaloga u globaliziranom svijetu, druga cjelina se odnosi na sociološke i pravne izazove multikulturalnosti, a treća cjelina je više praktične naravi i posvećena je konkretnom međureligijskom i međukulturalnom suživotu, dijalogu i suradnji u hrvatskom društvu.
 
   Skup je interdisciplinarne naravi, okupit će šesnaest izlagača različitih područja, teologe, sociologe, pravnike, predstavnike vjerskih zajednica i voditelje različitih državnih ili gradski službi koji su involvirani u međukulturalni i međureligijski dijalog. Među izlagačima su rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta profesor Željko Tanjić, akademik Ivan Supičić, muftija Aziz Hasanović, te izlagači iz inozemstva.


21. studenoga 2017. - Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek sudjelovat će na 10. Danima elektroničkih medija
Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovat će na 10. Danima elektroničkih medija – 10 godina razvoja medijske slike u Hrvatskoj, koji se održavaju od 21. do 23. studenog 2017. godine u LifeClass Termama Sveti Martin na Muri. 
  
   Ministrica kulture tom će prigodom sudjelovat u panelu o medijskoj strategiji u kojem će se raspravljati o njenim osnovnim okvirima, o tome što ona donosi te koje su glavne odrednice koje je potrebno sagledati u okviru nove medijske strategije.
 
   Organizatori Dana elektroničkih medija su Hrvatska udruga radijskih nakladnika, Agencija za elektroničke medije i Nacionalna udruga televizija, dok su partneri Odašiljači i veze, Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti te Hrvatsko društvo skladatelja - Služba zaštite autorskih muzičkih prava. 


21. studenoga 2017. - Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek s ministrima EU u Bruxellesu
Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovat će u Bruxellesu 21. studenoga 2017. godine na sastanku Vijeća ministara EU za obrazovanje, mlade, kulturu i sport.

   Vijeće ministara kulture usvojit će Zaključak Vijeća o promicanju pristupa kulturi putem digitalnih sredstava s naglaskom na razvoju publike. Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek raspravljat će s kolegama iz EU o ulozi kulture u izgradnji povezanih društava u Europi.
   Predlaže se razmotriti što promjene u Europi znače za kulturne organizacije u smislu osiguranja prijenosa kulturne baštine kroz generacije, publiku i različite umjetničke medije kako bi ostala relevantna i ekonomski održiva u dugoročnom razdoblju. Vrijedno je istražiti potrebe i interese različitih zajednica, pronaći ravnotežu između rješavanja tradicionalne i nove publike i pomaganju novo prijavljenim skupinama.

   Prethodeći sastanku Vijeća ministara, ministrica kulture Obuljen Koržinek održat će radni susret s rumunjskim ministrom kulture i nacionalnog identiteta Lucianom Romaşcanuom te finskim ministrom europskih poslova, kulture i sporta Sampoom Terhoom, a vezano uz pripremu zajedničkog plana predsjedanja Europskom unijom. 


3. - 4. studenoga 2017. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovat će na 39. zasjedanju Opće skupštine UNESCO-a
Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek predvodi izaslanstvo Republike Hrvatske na 39. zasjedanju Opće skupštine UNESCO-a, koja se održava od 30. listopada do 14. studenoga 2017. godine u sjedištu UNESCO-a u Parizu.  
Riječ je o skupu koji se održava svake dvije godine i na kojem sudjeluju izaslanstva svih država članica UNESCO-a.
 
   Ministrica Obuljen Koržinek govorit će na izlaganju šefova izaslanstava 4. studenoga o prioritetima Republike Hrvatske te će istaknuti da ćemo i dalje aktivno surađivati na svim područjima UNESCO-ovog djelovanja koja pokrivaju područje kulture, obrazovanja, znanosti, društvenih i humanističkih znanosti te komunikacija i informacija.
 
   Članovi izaslanstva će ciljano sudjelovati na tematskim zasjedanjima u skladu s prioritetima Republike Hrvatske. Tijekom dvotjednog zasjedanja rad Opće skupštine organiziran je kroz različite razine sastanaka: plenarna zasjedanja i opće debate, specijalizirana povjerenstva formirana sukladno područjima rada Organizacije i dodatne specijalizirane sastanke.


19.10.2017. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek prisustvovat će Izložbi „Izazov moderne: Beč – Zagreb oko 1900.“ u Galeriji Belvedere u Beču
Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek prisustvovat će otvorenju Izložbe „Izazov moderne: Beč – Zagreb oko 1900.“ u četvrtak, 19. listopada 2017. godine, u prostoru Orangerie u Galeriji Belvedere u Beču.

   Izložba „Izazov moderne. Zagreb – Beč oko 1900.“ održana je u Galeriji Klovićevi dvori od veljače do svibnja 2017. godine, a pozvana je u Galeriju Belvedere u Beču gdje će biti otvorena za posjetitelje od 20. listopada 2017. – 18. veljače 2018. godine.

   Izložba koju koncepcijski potpisuju autorice dr. sc. Irena Kraševac, Petra Vugrinec, dr. sc. Marina Bagarić i Darija Alujević, prikazat će selekciju od 130 radova kojima će predstaviti presjek likovnoga stvaralaštva Beča i Zagreba na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće, kroz primjere slikarstva, kiparstva, arhitekture i primijenjene umjetnosti austrijskih i hrvatskih umjetnika.
   
Više o izložbi nalazi se na stranicama Galerije Belvedere i Galerije Klovićevi dvori:

>>> Izazov moderne: Beč – Zagreb oko 1900. u Galeriji Belvedere, Beč
 
>>> The Challenge of Modernism - Vienna and Zagreb around 1900


13. listopada 2017. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek otvorit će manifestaciju „Mjesec hrvatske knjige 2017.“
Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek svečano će otvoriti manifestaciju „Mjesec hrvatske knjige 2017.“, koja će se održati u Crikvenici u petak, 13. listopada 2017. godine, u Osnovnoj školi Zvonka Cara.
   
   Ovogodišnja manifestacija „Mjesec hrvatske knjige“ posvećena je enciklopedistici, a trajat će od 15. listopada do 15. studenoga 2017. godine. Program „Mjeseca hrvatske knjige“ obilježiti će gostovanja i susreti s renomiranim hrvatskim i regionalnim književnicima pod moto „Sve na jednom mjestu“.
 
   Program za svaku pojedinu knjižnicu možete pronaći na sljedećoj poveznici http://www.kgz.hr/hr/dogadjanja/mjesec-hrvatske-knjige-2017/32265  


11. listopada 2017. - Državni tajnik dr. sc. Ivica Poljičak prisustvovat će 4. Kongresu muzealaca Hrvatske
Državni tajnik dr. sc. Ivica Poljičak prisustvovat će otvorenju 4. Kongresa muzealaca Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem, koje će se održati u srijedu, 11. listopada 2017. godine. 

   U organizaciji Hrvatskog muzejskog društva svake treće godine organizira se Kongres muzealaca Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem, s ciljem unapređenja i razvoja muzejske djelatnosti u Europi i svijetu.
 
   Četvrti kongres muzealaca Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem održat će se u Vukovaru, u prostorima Gradskog muzeja Vukovar, smještenog u baroknom dvorcu Eltz, od 11. do 14. listopada 2017. godine. 


28. rujna 2017. - Bilateralni susret ministara kulture Hrvatske i Slovenije
Na poziv ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek ministar kulture Republike Slovenije Anton Peršak posjetit će Zagreb u četvrtak, 28. rujna 2017. godine. 
 
   Bilateralni sastanak održat će se u Ministarstvu kulture Republike Hrvatske i tom prilikom razgovarat će se o daljnjem razvoju kulturne suradnje između dviju zemalja. Kako hrvatska kazališta intenzivno surađuju sa slovenskim kazalištima, obje zemlje vide izvedbeni sektor kao zajednički zamašnjak kulturne suradnje između Slovenije i Hrvatske.
 
   U slovenskoj delegaciji sastanku će uz ministra kulture Republike Slovenije Antona Peršaka, sudjelovati voditeljica kabineta Ministarstva kulture Republike Slovenije Maja Dimitrovski, veleposlanica Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj Smiljana Knez i ministar savjetnik pri Veleposlanstvu Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj Matjaž Marko.
 
   Uz ministricu kulture dr. sc. Ninu Obuljen Koržinek sastanku će prisustvovati pomoćnica ministrice dr. sc. Iva Hraste Sočo, državni tajnik Krešimir Partl i tajnica Kabineta ministrice Ana Perišić Mijić.
 
   Nakon sastanka delegacija će prisustvovati premijeri predstave „Tko pjeva zlo ne misli“ u režiji Renea Medvešeka u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.


27. rujna 2017. - Ministar ljudskih resursa Mađarske Zoltán Balog u posjeti Varaždinu na poziv ministrice kulture
Na poziv ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek, ministar ljudskih resursa Mađarske g. Zoltán Balog posjetit će Varaždin u srijedu 27. rujna 2017. godine te će prisustvovati koncertu mađarskog Baroknog orkestra ,,Savaria'' u okviru 47. Varaždinskih baroknih večeri. 
   Koncertu će prisustvovat i ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak,  obzirom na djelokrug rada ministra Zoltána Baloga, koji obuhvaća i resor znanosti i obrazovanja.
 
   Barokni orkestar ,,Savaria'' održat će koncert u župnoj crkvi sv. Nikole u 20.00 sati, na programu je Oratorij - Sveti Stjepan, prvi kralj Ugarske A. Caldara, pod umjetničkim vodstvom  Pála Németha.
 
   Predviđene su izjave za medije u 19.40 sati, ispred župne crkve sv. Nikole prije početka koncerta.


19. - 25. rujna 2017. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovat će na Trećem forumu kulturne suradnje između Kine i srednjoistočnih europskih zemalja (CEEC)
Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek boravit će od 19. do 25. rujna 2017. godine u Hangzhouu, Kina, gdje će sudjelovati na Trećem forumu kulturne suradnje između Kine i zemalja  Srednje i Istočne Europe (CEEC).  
 
   Forum se održava u sklopu inicijative „16 + 1“ kojoj je cilj intenziviranje i proširenje suradnje NR Kine sa 16 zemalja Srednje i Istočne Europe. Suradnja u okviru inicijative odnosi se na područja gospodarske suradnje odnosno investicija, transporta, financija, znanosti, obrazovanja i kulture.


22. rujna 2017. - Svečano otvorenje novih prostora Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka
Državni tajnik Krešimir Partl prisustvovat će u petak, 22. rujna 2017. godine, u 11 sati na svečanom otvorenju prve faze uređenja prostora Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, koje se otvara velikom retrospektivnom izložbom „Tomislav Gotovac Anticipator kriza – Kuda idemo ne pitajte“. 
 
   Retrospektivna izložba „Tomislav Gotovac Anticipator kriza – Kuda idemo ne pitajte“, dio je programske linije Doba moći projekta Rijeka - Europska prijestolnica kulture 2020. i tom se izložbom, koja će biti otvorena u petak, 22. rujna 2017. godine u 20,00 sati, ujedno otvara i dio prizemlja i prvi kat tzv. H-objekta u kvartu kulture u Benčiću, što predstavlja dovršetak prve faze uređenja novih prostora Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.


22. rujna 2017. - Svečana dodjela Nagrade „Vicko Andrić“ za 2016. godinu
Svečanost dodjele  Nagrade „Vicko Andrić“ za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Hrvatskoj održat će se u petak, 22. rujna 2016. godine, u 13 sati u Muzeju Mimara. Nagrade će dodijeliti državni tajnik Ministarstva kulture RH dr. sc. Ivica Poljičak. 

   Odlukom Odbora Nagrade „Vicko Andrić“ nagradu za životno djelo dobio je dr. sc. Zorislav Horvat, danas umirovljeni djelatnik Konzervatorskog odjela u Zagrebu, godišnja nagrada dodijeljena je gospođi dr. sc. Jasni Jeličić Radonić za konzervatorsko-restauratorske radove na crkvi sv. Ivana u Starome Gradu na Hvaru, a nagrada za doprinos lokalnoj zajednici dodijeljena je Ekomuzeju Batana u Rovinju.
 
   O nagradama je odlučio Odbor Nagrade „Vicko Andrić“ u sastavu: mr. sc. Branka Šulc, dr. sc. Žarko Španiček, dr. sc. Tajana Pleše, dr. sc. Darko Komšo, mr. sc. Zoran Wiewegh, dr. sc. Tanja Lolić, dr. sc. Radoslav Buzančić i Ranka Saračević Würth, prof., kao članovi Odbora te Davor Trupković, d. i. a., predsjednik Odbora.


20. rujna 2017. - Svečano otvorenje središnje izložbe Pustinja Blaca – kulturni krajolik
U povodu Dana europske baštine u Hrvatskoj koji se već tradicionalno obilježavaju tijekom rujna i listopada, državni tajnik Krešimir Partl svečano će otvoriti središnju izložbu Pustinja Blaca – kulturni krajolik u srijedu, 20. rujna 2017. godine u 19:00 sati, u Gliptoteci HAZU, u Zagrebu. 
  
   Ovom izložbom želi se predstaviti nekadašnji svećenički eremitorij Pustinje Blaca kojim se danas u suvremenim okolnostima, baš kao nekad, upravlja s visokom sviješću o nužnoj povezanosti čovjeka s prirodom. Budući da je ovogodišnja zajednička tema većine zemalja Vijeća Europe Baština i priroda: krajolik mogućnosti, upravo se stoga ovom izložbom otvaraju Dani europske baštine u Hrvatskoj. Temom se želi istaknuti potreba istraživanja raznolikosti i kulturnih vrijednosti s ciljem očuvanja prirode, baštine i krajolika za buduće naraštaje. Svojom sadržajnom i oblikovnom sveobuhvatnošću ona ujedno predstavlja prikladan uvod u Europsku godinu kulturne baštine, čijim će mnogobrojnim i raznovrsnim manifestacijama biti obilježena cijela 2018.
  
   Više dodatnih informacija o raznovrsnom programu možete pročitati u Publikaciji Dani europske baštine 2017. gdje su na jednom mjestu dostupni osnovni podatci o događajima: njihovoj lokaciji, datumu, vremenu održavanja kao i kratki opis njihova sadržaja.

•  Priopćenje Europske komisije i Vijeća Europe (hrvatski prijevod):
   Dani europske baštine 2017.: Uska povezanost između ljudi i prirode 

18. rujna 2017. - Konferencija za medije povodom objave Poziva za dodjelu potpora programima koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2017. godinu
Povodom objave Poziva za dodjelu potpora programima koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2017. godinu, Ministarstvo kulture poziva vas na konferenciju za medije koja će se održati u ponedjeljak, 18. rujna 2017. godine, u 11:30 sati u Ministarstvu kulture (Velika dvorana, 1. kat).  
 
   Konferenciji za medije uz ministricu kulture dr. sc. Ninu Obuljen Koržinek, prisustvovat će pomoćnica ministrice doc. dr. sc. Iva Hraste Sočo, načelnica Sektora  za razvoj kulture i umjetnosti Nevena Tudor Perković i voditeljica programa Maja Zrnčić.  Arhiva
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a