E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Održana sjednica Vijeća Dubrovačkih ljetnih igara
4.11.2016. - Sjednica Vijeća Dubrovačkih ljetnih igara održana je u petak, 4. studenoga 2016. godine u Ministarstvu kulture RH, pod predsjedanjem ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek.      

     Članovi Vijeća jednoglasno su usvojili podneseno programsko i financijsko izvješće o ostvarenju 67. dubrovačkih ljetnih igara. Intendant Dubrovačkih ljetnih igara Mladen Tarbuk istaknuo je da su tijekom 67. Dubrovačkih ljetnih igara predstavljene 93 izvedbe, na 17 scenskih prostora uz sudjelovanje gotovo 2000 umjetnika iz desetak zemalja.
 
     U dramskom programu izvedene su dvije premijere (Kafetarija C. Goldonija i Othello W. Shakespearea), kao i uspješna gostovanja. U glazbenom programu održan je 21 koncert istaknutih orkestara, komornih sastava i solista, kao i novi program pod nazivom U susret budućnosti, koji je predstavio mlade virtuoze, dobitnike prestižnih međunarodnih glazbenih nagrada. Uspješno je izvedena i svjetska premijera baletnog diptiha Debussyjeva Preludija za poslijepodne jednog fauna u koreografiji E. Cluga i Ščedrinove Carmen u koreografiji V. Turcu.
 
     Predstavljen je i bogat popratni program, u sklopu kojega se posebno istaknuo projekt Pisci na Igrama.
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a