E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Ministrica kulture prisustvovat će sjednici Vijeća Europske unije za obrazovanje, mlade, kulturu i sport
18.11.2016. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek boravit će u službenom posjetu Bruxellesu u ponedjeljak i utorak, 21. i 22. studenoga 2016. godine, povodom sjednice Vijeća Europske unije za obrazovanje, mlade, kulturu i sport.

     Vijeće za obrazovanje, mlade, kulturu i sport sastoji se od ministara nadležnih za obrazovanje, kulturu, mlade, medije i sport iz svih država članica EU-a. Na sastanke Vijeća dolazi i predstavnik Europske komisije, a Vijeće se u punom sastavu sastaje dvaput godišnje.

     Na ovoj sjednici Vijeća ministri će prvo razmotriti izvješće o napretku vezano uz prijedlog Direktive o pružanju audiovizualnih medijskih usluga. Također će razgovarati o proglašenju Europske godine kulturne baštine (2018.) te o dodatnom širenju natječaja za naslov Europske prijestolnice kulture za period od 2020. do 2033. godine prema zemljama članicama Europske slobodne trgovinske zone (EFTA-e) i članicama Europskog gospodarskog prostora (EEA-e). Nakon toga će Vijeće održati političku raspravu o Strategiji EU-a za međunarodne kulturne odnose unutar koje se očekuje aktivno sudjelovanje svih ministara. Na kraju sastanka ministrica Obuljen Koržinek iskoristit će priliku te upoznati ministre s projektom Rijeka 2020, koji je ove godine proglašen Europskom prijestolnicom kulture za 2020. godinu.
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a