E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Ministrica kulture uputila sućut povodom smrti hrvatskog umjetnika Slavomira Drinkovića
7.12.2016. - Povodom smrti gospodina Slavomira Drinkovića, hrvatskog umjetnika, kipara i pedagoga, ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze iskrene sućuti.      

     "U ime Ministarstva kulture i svoje osobno izražavam duboku sućut u povodu smrti gospodina Slavomira Drinkovića, velikog hrvatskog kipara, mentora i pedagoga, umjetnika snažne osobnosti i samosvijesti.
     Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja u području likovnog stvaralaštva od kojih se posebno ističu likovna nagrada Hrvatskog društva likovnih umjetnika za najbolju izložbu u 2016. godini i odlikovanje Reda Danice Hrvatske 1996. godine.
     Svojim iznimnim pedagoškim radom kao mentor, redoviti profesor, predstojnik Katedre za kiparstvo i dekan na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a iznad svega svojom osobnošću obilježio je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu.
     Preranim odlaskom Slavomira Drinkovića, umjetnika koji je svoj život trajno posvetio umjetnosti, ostaje praznina na hrvatskoj kiparskoj sceni koju je svojim skulptorskim ostvarenjima oblikovao i trajno obilježio.

     U ime Ministarstva kulture i cjelokupne hrvatske kulturne javnosti te svoje osobno ime upućujem vam izraze iskrene sućuti."
 

 


ministrica kulture
dr. sc. Nina Obuljen Koržinek
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a