E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Ministrica kulture uputila sućut povodom smrti Ive Brešana
3.1.2017. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze iskrene sućuti povodom odlaska gospodina Ive Brešana, velikog hrvatskog književnika. 

     "Stvarajući neumorno impresivan niz godina, Ivo Brešan iza sebe ostavlja velik književni opus po kojem će ga, naročito kao jednog od najpopularnijeg i najomiljenijeg dramatičara i filmskog scenarista, pamtiti brojne generacije široke publike – od vjernih čitatelja, poznavatelja i ljubitelja lijepe književnosti, do brojnih kazališnih i filmskih gledatelja koji su s veseljem i užitkom pratili uprizorenja njegovih tekstova.

     Svojim je djelima Ivo Brešan obilježio hrvatsku kulturu trajno svjedočeći o tome da se istinska  naklonost čitatelja i gledatelja može pridobiti visokom kvalitetom – lijepim stilom, mudrom mišlju, promišljenom kritikom i velikim idejama koje su bliske svakom čovjeku.

     Njegovim odlaskom hrvatska kulturna scena ostaje bez iznimnog čovjeka. Iako će, naročito u životima njegovih bližnjih, tu prazninu biti nemoguće popuniti, djela Ive Brešana ostat će i dalje živjeti u novim uprizorenjima, u novim projekcijama filmova nastalima po njegovim scenarijima, u novim čitateljima koji će otkrivati ljepotu i jasnoću njegova književnog stila. Uvjereni smo da će i generacije koje dolaze prepoznati istinske ljudske i umjetničke vrijednosti koje nam je Ivo Brešan ostavio kao svoju baštinu."ministrica kulture
dr. sc. Nina Obuljen Koržinek
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a