E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Ministrica kulture uputila sućut povodom smrti hrvatskog književnika Predraga Matvejevića
2.2.2017. - Povodom smrti istaknutog hrvatskog književnika, profesora i iznimnog čovjeka, Predraga Matvejevića, ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze iskrene sućuti.

     „Njegov književni opus bitno je obilježio suvremenu hrvatsku književnost, a njegovi odjeci i prijevodi u inozemstvu uvelike su utjecali na afirmaciju hrvatske kulture. Zahvaljujući ne samo književnom radu Predraga Matvejevića, već i njegovom širokom kulturnom djelovanju, zauvijek će mu biti osigurano trajno mjesto u suvremenoj hrvatskoj kulturi kao neizostavnom dijelu mediteranskog kulturno-umjetničkog kruga i naslijeđa.

     Predrag Matvejević neće nedostajati samo svojoj obitelji, prijateljima i čitateljima u Hrvatskoj, već će njegovo mjesto teško biti popuniti i u međunarodnim kulturnim krugovima, naročito talijanskima i francuskima, kojima je također pripadao velikim dijelom kako svojih interesa tako i svojega opusa.

     Iako se s velikom tugom opraštamo od njega, od njegove fizičke prisutnosti, Predrag Matvejević ostat će trajno upisan u pamćenju brojnih generacija svojih učenika, studenata i čitatelja, a njegovo djelo ostat će trajna hrvatska kulturna baština kojom ćemo se još dugo vremena ponositi i u širokim europskim i svjetskim okvirima."ministrica kulture

dr. sc. Nina Obuljen Koržinek
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a