E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Sućut ministrice kulture dr. sc Nine Obuljen Koržinek povodom smrti Eve Sedak
3.3.2017. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen uputila je izraze sućuti povodom smrti Eve Sedak, sveučilišne profesorice i ugledne muzikologinje.


     „Iznimni opus koji je ostavila, cijeloj glazbenoj zajednici uzor je znanstvene discipline i profesionalnog autoriteta. Vrhunska poznavateljica suvremenih kretanja i povijesti hrvatske glazbe 20. stoljeća, gospođa Eva Sedak kao autorica velike erudicije dala je i potakla ogromni broj stručnih tema, šireći svoja istraživanja na mlađe suradnike kojima ostavlja dragocjenu ostavštinu.

     Njezin istraživački, pedagoški i društveni angažman bio je dosljedno koncentriran na nacionalnu glazbu u svim aspektima njezine suvremenosti. Odgovornosti su, između mnogih drugih, obuhvaćale vodeće dužnosti na Hrvatskom radiju i Glazbenoj proizvodnji HRT, osobito za vrijeme Domovinskoga rata, intenzivne godine Muzičkoga biennala Zagreb, vođenje istraživačkih projekata koje je osobno potaknula, rad sa studentima muzikologije na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te  znanstveno i publicističko djelovanje kojemu zahvaljujemo za antologijska monografska izdanja, brojne znanstvene studije i stručne tekstove. Ministarstvo kulture ponosno je da je dr. sc. Evu Sedak pratilo u ostvarenju njezina posljednjeg istraživačko-izdavačkog projekta Sabrana djela Blagoja Berse ostvarena s Hrvatskim glazbenim zavodom uz koji je bila posebno vezana.  

     Visoki profesionalni standardi koje je postavila u suvremenoj muzikologiji zaokružuju životno djelo dr. sc. Eve Sedak. Njezinim odlaskom hrvatska kultura izgubila je jednu od svojih istaknutih predstavnica."
ministrica kulture

dr. sc. Nina Obuljen Koržinek


Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a