E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Predsjednik Vlade: Potpisivanjem ugovora o bespovratnim sredstvima konkretiziramo koristi od članstva u EU
23.3.2017. - U nazočnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, u četvrtak 23. ožujka 2017. godine, u Banskim dvorima potpisani su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava unutar Poziva na dostavu projektnih prijedloga:  Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine, u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020" te Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini.

FOTO: VLADA RH

     Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava potpisala je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i predstavnici korisnika navedenih ugovora.

     Predsjednik Vlade kazao je da se potpisivanjem ovakvih ugovora konkretizira članstvo Hrvatske u Europskoj uniji kroz povećanje apsorpcijske sposobnosti. Izrazio je uvjerenje da će i ovo današnje potpisivanje biti poticaj drugim jedinicama lokalne i područne samouprave da se prijave na natječaje i pripreme kvalitetne projekte kroz koje se vidi prava svrha i korist europskih fondova.

     Čestitao je svima koji su sudjelovali u pripremi ovih projekata i ugovora te zaključio da će ovi ugovori iz područja zdravstvene zaštite i kulturne baštine u konačnici imati i pozitivan efekt na hrvatski turizam.

     Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac vezano uz Poziv na dostavu projektnih prijedloga Pripreme i provedbe Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine, da se radi o pozivu namijenjenom prijaviteljima čiji projekti obnove i revitalizacije kulturne baštine mogu doprinijeti povećanju broja zaposlenih i turističkih izdataka. Vrijednost poziva je 380.000.000,00 kuna. „Danas potpisani ugovori vrijedni su 18,5 milijuna kuna“, rekla je ministrica Žalac.

     Ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric najavio je da se u narednom mjesecu očekuje operativno potpisivanje ugovora vrijednih 2,5 milijarde kuna za projekte iz sektora zdravstva, kulturne i prirodne baštine i prometa.
 


Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a