E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Sastanak radne skupine za izradu Nacionalne strategije poticanja čitanja
29.3.2017. - Članovi radne skupine za izradu Nacionalne strategije poticanja čitanja sastali su se 29. ožujka na radnom sastanku u Ministarstvu kulture. U ime ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek sastanak je otvorio državni tajnik Ivica Poljičak.  Sastanku je osim članova radne skupine prisustvovala i pomoćnica ministra znanosti i obrazovanja Sanja Putica.
 


     Koordinatorica izrade Nacionalne strategije poticanja čitanja Maja Zrnčić, izložila je kratko kronologiju izrade prijedloga Strategije i planove o daljnjim koracima.
 
     Još je jednom naglašena važnost donošenja Nacionalne strategije poticanja čitanjakoja će doprinijeti razvoju kulture čitanja i omogućiti što većem broju pripadnika zajednice da čita sa zadovoljstvom i razumijevanjem“. (iz teksta NSPČ-a).
 
     Rad na Strategiji započeo je u ožujku 2014. godine. Trideset i dva člana, stručnjaka iz različitih područja, radili su u nekoliko skupina: Područje odgoja i obrazovanja (Predškolska dob i čitanje, Škola i čitanje − razredna nastava, predmetna, srednja škola), Institucije (knjižnice i čitanje), Nakladnici i čitanje, Hrvatski autori i čitanje, E-knjiga.

     Prijedlog Strategije završen je u ožujku 2015. godine a u svibnju iste godine. završeno je savjetovanje sa zainteresiranom javnošću, tekst prijedloga Nacionalne strategije poticanja čitanja upućen je nadležnim tijelima (ministarstvima i ustanovama navedenima u Akcijskom planu) na mišljenje. Do kraja listopada 2015. godine ministarstva i ustanove dale su pozitivno mišljenje o Prijedlogu. Nakon toga Strategija je upućena u Ministarstvo financija, međutim dokument nikada nije formalno usvojen.
 
     Na današnjem sastanku zaključeno je da treba ažurirati podatke u poglavlju Analiza stanja, dijelom revidirati Akcijski plan te predstaviti konačan tekst i akcijski plan Strategije središnjim tijelima državne uprave, nakon čega će se Strategija uputiti na usvajanje Vladi Republike Hrvatske.
 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a