E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Ministrica kulture uputila je sućut povodom smrti istaknute hrvatske mezzosopranistice Nade Puttar-Gold
29.3.2017. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti povodom smrti  gospođe Nade Puttar-Gold, istaknute hrvatske mezzosopranistice, operne umjetnice i profesorice na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. 

     „Nada Puttar-Gold svojom je iznimnom pjevačkom karijerom ostavila neizbrisiv trag u hrvatskoj kulturi, a pamtit ćemo je po besprijekornoj vokalnoj tehnici, iznimnoj karakterizaciji likova, jedinstvenom volumenu glasa i snažnoj scenskoj pojavnosti. Na repertoaru Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, u doba „zlatne ere“ ostvarila je širok raspon uloga od talijanskih i njemačkih do francuskih i slavenskih opernih ostvarenja. Kao jedna od najvećih hrvatskih vokalnih umjetnica prošloga stoljeća bila je i članica opernih ansambala. u Berlinu i Frankfurtu.

     Svojim je umjetničkim i pedagoškim djelovanjem obilježila značajno razdoblje hrvatske opere, umjetnosti i kulture, a zahvaljujući mnogim snimkama i antologijskim izdanjima njezine nenadmašne vokalne interpretacije u opernom i koncertnom repertoaru, ostat će trajno sačuvane za buduće naraštaje i u povijesti hrvatske glazbe."
M I N I S T R I C A

dr. sc. Nina Obuljen Koržinek
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a