E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Otvoren Odjel za mlade Gradske knjižnice Vukovar
29.3.2017. - Odjel za mlade Gradske knjižnice Vukovar pod nazivom „Spajalica – Youth Corner infrastructure and services development within public library" otvoren je danas u prisutnosti državnoga tajnika Krešimira Partla, gradonačelnika Vukovara Ivana Penave i ravnateljice Gradske knjižnice Vukovara Jelene Miškić.        Cjelokupni  su ciljevi projektadoprinijeti socijalnom, ekonomskom, kulturnom i digitalnom uključivanju marginalizirane grupe mladih pružanjem novih usluga u knjižnicama i osnaživanjem mladih, razvoj kapaciteta knjižnica u prekograničnome području za pružanje usluge Odjela za mlade te educirati i umrežiti mlade u prekograničnom području potičući ih na međukulturni dijalog. Partneri na projektu bili su Gradska knjižnica Vukovar i Javna Ustanova Narodna i Univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla iz Bosne i Hercegovine. Vlastitim sredstvima te uz podršku Ministarstva kulture RH, Grada Vukovara i Veleposlanstva SAD-a pribavljena su računalna i audiovizualna oprema, kao i polica za knjižničnu građu.

      Uz Ministarstvo kulture, financiranje projekta preuzeli su Grad Vukovar i Veleposlanstvo SAD-a u Republici Hrvatskoj, pokazavši kako se kvalitetnom suradnjom državne uprave, lokalne zajednice te međunarodnim donacijama mogu postići značajni rezultati", naglasio je državni tajnik Krešimir Partl.


     Dodao je i kako su knjižnice odavna prepoznate kao mjesta prikupljanja i prosljeđivanja informacija, mjesta čuvanja nacionalne povijesti, kulture i znanosti, mjesta koja svjedoče o duhovnom i intelektualnom ozračju jednoga naroda i njegova identiteta, ali i mjesta susreta, razmjene i upoznavanje s drugim i drugačijim. Ne nazivamo ih stoga bez razloga trećim životnim prostorom, mjestom koje spaja ljude različitih naraštaja, različitih interesa i svjetonazora – ljude koji dijele istu želju za znanjem, širenjem vlastitih duhovnih obzora i upoznavanjem novoga", rekao je državni tajnik Krešimir Partl.

     Nakon otvorenja Odjela za mlade Gradske knjižnice Vukovar, održan je sastanak u Muzeju vučedolske kulture vezano uz nastavak realizacije pripreme i provedbe projekta Arheološki park Vučedol, a nastavno na sjednicu Odbora za praćenje pripreme i provedbe projekta održane u Ministarstvu kulture na kojoj je prezentiran i prihvaćen idejni projekt uređenja širega lokaliteta Vučedola. 


Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a