E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Održan znanstveni kolokvij pod nazivom „Modeli revitalizacije i unaprjeđenja kulturnog naslijeđa"
24.5.2017. - Razred za likovne umjetnosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, održao je znanstveni kolokvij pod nazivom „Modeli revitalizacije i unaprjeđenja kulturnog naslijeđa"  u srijedu, 24. svibnja 2017. godine u dvorani Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.   Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, akademik Zvonko Kusić i dekan Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Krunoslav Šmit, održali su pozdravni govor te otvorili znanstveni kolokvij, nakon čega su uslijedila uvodna izlaganja predavača.

   Raspravi o oživljavanju i unaprjeđenju kulturnoga naslijeđa Hrvatske, pridonio i državni tajnik dr. sc. Ivica Poljičak, koji se u svom izlaganju osvrnuo na modele unapređenja kulturnog nasljeđa Šibenika. 

   Posebice je naglasio kako revitalizaciju uvijek treba razmatrati kao proces obnove cjelovitih uvjeta života, uključujući socijalne, fizičke i ekonomske aspekte. Također je u kratkom izlaganju iznio primjere dobre prakse iz Šibenika. 


Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a