E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek primila visoke predstavnice British Councila
2.6.2017. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek održala je sastanak s  Rebeccom Walton, regionalnom direktoricom British Councila za Europsku uniju, Aidom Salamanca, novom ravnateljicom British Councila u Hrvatskoj te Rosanom Besednik, programskom voditeljicom,  u četvrtak, 1. lipnja 2017. godine.

     Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek istaknula je želju za daljnjom suradnjom s British Councilom. Republika Hrvatska s velikim interesom prati britansku scenu, osobito u kontekstu razvoja kulturnih i kreativnih industrija. Iako obje zemlje imaju različite sustave kulturnih politika, postoje mnoga područja iz kojih se može naučiti i s velikom pozornošću prati se situacija u kulturno-umjetničkom sektoru Velike Britanije te samim time i aktivnostima British Councila.     Gospođa Walton navela je kao u Velikoj Britaniji kulturne i kreativne industrije podržava politika šireg koncepta ekonomije, tzv. mixed economy. Navela je i kako je u sklopu svog radnog posjeta Republici Hrvatskoj posjetila grad Rijeku zbog projekta Europske prijestolnice kulture 2020. s čijim su voditeljima razgovarali o mogućnostima zapošljavanja koje će projekt donijeti sa sobom i detaljima vezanim uz regulacije financiranja.

     Gospođa Salamanca istaknula je interes za suradnjom na području kulturne baštine vezane uz edukaciju i jačanje kapaciteta institucija i profesionalaca u tom području. Ministrica je najavila kako će se u Republici Hrvatskoj u tekućoj godini mijenjati legislativa vezana uz baštinu, dok je za osmišljavanje zajedničkih projekata i razmjenu iskustava o muzejskim praksama preporučila povezivanje s Muzejsko-dokumentacijskim centrom.

 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a