E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Sućut ministrice kulture u povodu smrti gospođe Elizabete Toplek
14.8.2017. - U povodu smrti gospođe Elizabete Toplek, pjevačice međimurskih narodnih pjesama poznate po nadimku Teta Liza, ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je brzojav sućuti.


''U povodu gubitka Teta Lize, gospođe Elizabete Toplek, u ime Ministarstva kulture i u osobno ime izražavam duboku sućut svim mještanima Donje Dubrave, članovima KUD-a „Seljačka sloga“, kao i svim poštovateljima njezina umjetničkog djelovanja.

Najpoznatija Dobravčica provela je na hrvatskoj amaterskoj sceni punih sedam desetljeća, a jedinstven način kako je pjesmom opjevala Međimurje i njegovu glazbenu tradiciju ostaje u nezaboravnom sjećanju. Spontanost i emotivnost izvedbi Teta Lize, cijeli život vjerne svojoj Donjoj Dubravi i radost kojom je dočekivala publiku širom Hrvatske i u inozemstvu, čine je posebnom glazbenicom. Duh starih međimurskih popevki, čija je bila istinska promotorica, približila je mladima koji su posebno cijenili njezine izvedbe, nagrađene diskografskim Nagradama Porin. 

Teta Lizu zadržavamo u trajnoj uspomeni kao čuvaricu pjesme, jezika, folklora i običaja međimurskog etno blaga, umjetnicu koja je pjevala u slavu svoga zavičaja i kojoj je glazba obilježila cijeli život.''


Ministrica 
dr. sc. Nina Obuljen Koržinek
 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a