E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Održan sastanak s predstavnicima francuskog Ministarstva kulture i komunikacija
4.9.2017. - U Ministarstvu kulture, u suradnji s udrugom Knjižni blok i organizatorima Festivala svjetske književnosti, održan je u ponedjeljak, 4. rujna 2017. godine, sastanak s predstavnicima francuskog Ministarstva kulture i komunikacija (Direction générale des médias et des industries culturelles, le Service du livre et de la lecture) - Nicolasom Georgesom i Rémijem Gimazaneom.  
  


   U dijalogu s kolegama iz Francuske ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sa svojim je  suradnicima, predstavnicima Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, predstavnicima strukovnih udruga s područja književnosti (Hrvatsko društvo pisaca, Društvo hrvatskih književnih prevoditelja) i nakladništva (Zajednica nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Knjižni blok) kao i predstavnicima knjižnica te predstavnicima znanstvene zajednice, prokomentirala i usporedila načine i modele uspješnog funkcioniranja nakladničkog i knjižarskog sustava u Francuskoj i Hrvatskoj, uključujući i druge aktualne teme vezane  uz problematiku knjige i čitanja – od donošenja novih strategija i zakona do različitih oblika domaćih i međunarodnih poticajnih mjera usmjerenih na književno-nakladničku i knjižarsku djelatnost.   Kolege iz Francuske prenijeli su domaćim stručnjacima iskustva francuske politike prema knjizi te primjere dobre prakse i konkretnih mjera koje se odnose na sve sudionike u knjižnom lancu. Nakon toga razgovaralo se i o mogućim smjerovima hrvatske kulturne politike prema knjizi u kontekstu suvremenih europskih trendova.

   Razgovor otvoren za javnost s kolegama iz Francuske nastavljen je i u okviru Festivala svjetske književnosti, suorganizatora ovog posjeta.Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a