E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
NOVOSTI
Postupak izdavanja dopuštenja za obavljanje poslova zaštite i očuvanja kulturnih dobara
16.11.2018.  -  Stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara (Narodne novine br. 90/18) dana 18. listopada 2018. godine izmijenjeno je pravno uređenje za dobivanje dopuštenja za obavljanje poslova na zaštiti i očuvanju kulturnih dobara. 
Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo „Marin Držić“ za 2018. godinu
19.11.2018.  -  Ministarstvo kulture Republike Hrvatske na temelju članka 9. Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi (NN, 47/90, 27/93 i 38/09) i članka 2. Pravilnika o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi (NN, 55/16), a u svrhu poticanja i promicanja hrvatskoga dramskog i kazališnog stvaralaštva, objavljuje 
Otvorena prodajna izložba studenata likovnih akademija „Plati i nosi“
18.12.2018.  -  Prodajna izložba studenata likovnih akademija „Plati i nosi“ otvorena je u ponedjeljak, 17. prosinca 2018. godine u Galeriji Bačva u Domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Izložbom osmišljenom u želji za stvaranjem novih prilika za mlade perspektivne umjetnike izloženi su radovi četrdesetak studenata s likovnih akademija iz Zagreba,
Uručene Povelje Republike Hrvatske konzervatorima i restauratorima Ministarstva kulture, Hrvatskog restauratorskog zavoda i Posudionici i radionici narodnih nošnji
14.12.2018.  -  Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uručila je restauratorima i konzervatorima Povelju Republike Hrvatske kao izraz priznanja i zahvalnosti za njihov rad i doprinos razvoju i napretku Republike Hrvatske, u petak 14. prosinca 2018. godine.
Povrat kulturnih dobara Republike Hrvatske iz Republike Srbije
14.12.2018.  -  U Pokrajinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture u Petrovaradinu (PZZSK), u četvrtak, 13. prosinca 2018. godine završen je dvodnevni sastanak međudržavnog Povjerenstva za povrat kulturnih dobara Republike Hrvatske i Republike Srbije,
Otvorena Retrospektivna izložba Jechezkiela Davida Kirszenbauma
13.12.2018.  -  Retrospektivna izložba Jechezkiela Davida Kirszenbauma otvorena je u srijedu, 12. prosinca 2018. godine sa šezdesetak djela, ulja na platnu, akvarela i crteža u zagrebačkom Muzeju Mimara čime je po prvi puta hrvatskoj publici predstavljen rad toga istaknutog poljskog umjetnika. 
Poziv za prijavu lokaliteta za Oznaku europske baštine
12.12.2018.  -  Oznaka europske baštine (European heritage label) je inicijativa Europske komisije koja se dodjeljuje lokacijama koje se nalaze u EU-u, a koje imaju ključnu ulogu u europskoj povijesti i kulturi te u europskim integracijama. 
Održana konstituirajuća sjednica Hrvatskog arhivskog vijeća
10.12.2018.  -  Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sazvala je konstituirajuću sjednicu Hrvatskog arhivskog vijeća, u ponedjeljak, 10. prosinca 2018. godine. Temeljem novog Zakona o arhivskom gradivu i arhivima, koji je usvojen u Hrvatskom saboru u srpnju 2018. godine, raspisan je i proveden poziv za nove članove Hrvatskog arhivskog vijeća.
Održan sastanak pročelnika Konzervatorskih odjela
10.12.2018.  -  U Ministarstvu kulture održan je sastanak pročelnika Konzervatorskih odjela kojem su uz ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek predsjedali državni tajnik Krešimir Partl i pomoćnik ministrice Davor Trupković, u ponedjeljak, 10. prosinca 2018. godine. 
Sućut ministrice kulture u povodu smrti glazbenog pedagoga i glazbenika Prerada Detičeka
10.12.2018.  -  Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek izrazila je sućut u povodu smrti Prerada Detičeka, glazbenog pedagoga i uvaženog kornista, solista, komornog i orkestralnog glazbenika.
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a