E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
MEĐUNARODNA SURADNJA   >  Projekti  >  Festival Hrvatske u Francuskoj - Croatie, la voici!, 2012.
Festival Croatie, la voici!- Festival de la Croatie en France koji se održava od rujna do prosinca 2012. proizlazi iz potpisanog hrvatsko - francuskog strateškog partnerstva 2010. godine na predsjedničkoj razini.


 
Osim povezivanje i umrežavanje profesionalaca, stručnjaka i umjetnika dviju zemalja s posebnim naglaskom na vrijednost dugoročnih suradnji koje će se ovim projektom inicirati i implementirati, cilj je ovog festivala i jačanje hrvatsko-francuskih odnosa, posebno u svjetlu francuske potpore Hrvatskoj u procesu pristupanja Europskoj uniji. Time je Hrvatska prva zemlja Jugoistočne Europe koja je dobila čast predstaviti se u sklopu manifestacije Kulturnih sezona (Saisons culturelles) koje se održavaju od 1985. godine, a prilikom kojih se odabrana zemlja predstavlja francuskoj javnosti kroz razne programe u Parizu i drugim gradovima Francuske.

Putem odabranih djela i programa slušatelji, gledatelji, čitatelji, posjetitelji svih naraštaja mogu se upoznati s time što danas jesmo, kako se danas u Hrvatskoj živi, radi i stvara.

 
 
PROGRAM FESTIVALA  pdf.Festival Hrvatske u Francuskoj važan je na nekoliko razina; prije svega, riječ je o izvanrednoj prilici da se hrvatska kulturna baština i suvremeni umjetnici predstave pred zahtjevnom francuskom publikom. S obzirom da festival traje više od tri mjeseca prilika je to da našu umjetnost vide i brojni drugi Europljani i gosti iz svijeta neposredno pred ulazak Hrvatske u Europsku uniju. U taj obiman projekt uključeni su Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Ministarstvo kulture,  Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstvo turizma, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska turistička zajednicu.

Koncepciju festivala potpisuju izbornice dviju zemalja - Seadeta Midžić i Isabelle Delage uz suglasnost Mješovitog organizacijskog odbora, a festival sadrži više od 60 programa na 45 lokacija.
 


Hrvatska  javnost o zbivanjima i gostovanjima hrvatskih umjetnika i ukupnoj prezentaciji programa može se informirati na posebno kreiranoj podstranici tportala: 

 

  Festival Hrvatske u Francuskoj  
   www.tportal.hr/kultura/croatielavoici    

Službena internetska stranica za francusku publiku, aktivna je od početka srpnja, gdje se svakodnevno mogu pregledavati novosti vezane uz Festival: http://croatielavoici.com/ 

 
Povezane teme:
 


 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature