E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
MEĐUNARODNA SURADNJA   >  Uprava za razvoj kulture i umjetnosti i međunarodnu kulturnu suradnju   >  Služba za bilateralnu i multilateralnu kulturnu suradnju   >  Multilateralna suradnja  >  Europske integracije i asocijacije  >  Radna zajednica Alpe-Jadran

Radna zajednica Alpe–Jadran osnovana je 20.11.1978. u Veneciji kao zajednica kantona, pokrajina, županija, regija i republika istočnoalpskog područja, radi širenja ideje regionalizma te uspostavljanja dobrosusjedskih odnosa i međusobne suradnje.

Članice su: Baranja, Bavarska, Gradišće, Fruli-Venezia Giulia, Györ-Moson Sopron, Hrvatska, Koruška, Lombardia, Gornja Austrija, Slovenija, Somogy, Štajerska, Ticino, Trentino-Alto Adige, Vas, Veneto, Zala. Službeni jezici su: njemački, hrvatski, talijanski, slovenski i mađarski.

Kao posebna stručna tijela djeluju stalne komisije (5). III. Komisija za kulturu i društvo sastoji se od radnih skupina za: mladež, sport, školski sport, manjine, žene i za kulturnu razmjenu. Uspješno djeluje i Projektna skupina za povijesna središta.
   
Projekti: Radna skupina za manjine dovršila  je publikaciju 'Manjine i prekogranična suradnja na području RZ Alpe-Jadran' u svim jezičnim verzijama, a Projektna skupina za povijesna središta priprema 4. zajedničko izvješće, o radničkim naseljima na području zajednice.

 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a