E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod
Europska godina kulturne baštine 2018.

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2014  >  9. svibnja 2014. – I lonci mogu biti zabavni i poučni u Novigradu Podravskom
      Umjetničko – edukativni program Ruksak (pun) kulture doputovao je u Novigrad Podravski u Koprivničko-križevačkoj županiji, u dječji vrtić „Fijolica“ s programom Udruge za promicanje kulture izražavanja glazbom i pokretom – GIP namijenjenom djeci predškolske dobi i odgajateljicama.
      Program pod nazivom Sinkretičko kreativno izražavanje i stvaranje zvukom i pokretom izveli su Elvira Happ i Renato Happ, autori istoimenog programa koji su obuhvatili kreativno sinkretičko izražavanje i stvaranje glazbom i pokretom u osmišljenom kreativnom kontekstu.
 
      Na radionici pod nazivom U šumi šume šumovi šume, sudjelovalo je 25 djece između 5 i 6 godina, koji su imali zadatak na radionicu donijeti lonce/rajngle/teče koji su im poslužili kao zvučni rekviziti. Cilj radionice bio je pokretom, glasom i zvučnim rekvizitima istražiti šumove, tonove i boje glasa, pokrete koji s obzirom na tempo imaju ritamsku kvalitetu te mogućnost izražavanja zvučnim rekvizitima.
 
      Na radionicu su aktivno sudjelovale odgajateljice Ljubica Krnjak, Sanja Vandžija i Kornelija Blažević Šenvald, koje su također pokušale svladati neke od zadataka postavljenih na radionici. Provedba programa dogovorena je s ravnateljicom  Ljubicom Trnski koja je također sudjelovala u programa
 
Najave  RSS
e-Pisarnica
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Otvorene metode koordinacije

 Kulturne politike i rezidencijalni programi