E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2014  >  12. svibnja 2014. - Osim rode i žapca u dječji vrtić „Zlatokosa“ u Borovo je stiglo i more
      U sklopu umjetničko – edukativnog programa Ruksak (pun) kulture doputovali smo u Vukovarsko – srijemsku županiju u dječji vrtić „Zlatokosa“ u Borovu koji polazi devedesetoro djece koja su  prisustvovala lutkarskoj predstavi Umjetničke organizacije Pierre Vally Teatar.
 
      Lutkarska predstava pod nazivom Rodino pismo Žapcu govori o rađanju prijateljstva između gospođice Rode i malog gospodina Žapca te tako pokušava najmlađima, kroz njihovo aktivno sudjelovanje, približiti svijetu u kojem žive. Predstavu su osmislili i izveli simpatičan trojac akademskih glumaca Jadran Grubišić, Davor Kovač i Lucija Barišić.
      Nakon lutkarske predstave, uslijedila je radionica pod nazivom Teatar predmeta – moja najdraža igračka na kojoj je sudjelovalo 35 djece u dobi od pet do sedam godina. Djeca su kroz igru s predmetima koji ih okružuju poput bilježnica, plahti i raznih drugih predmeta pokušala otvoriti svoju maštu. Cilj radionice i smisao''putovanja'' kroz teatar predmeta je, kako ističu autori, poticanje mašte i poziv na suigru. Posebno je bila dojmljiva vježba s tkaninom plave boje koja je oponašala more.
 
      Na lutkarskoj predstavi prisustvovale su sve odgajateljice vrtića i ravnateljica Radmila Latas, a na radionici su aktivno sudjelovale Tatjana Marić (suradnica u nastavi), Zorica Kovačević, Jadranka Močić-Cvijović i Igor Mijatović.
 

 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature