E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod
Europska godina kulturne baštine 2018.

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2014  >  12. lipnja 2014. – Ruksak (pun) kulture završio je školsku godinu programom na Dugom otoku
      Iako je u dvorani OŠ Petra Lorina bilo više od 30 stupnjeva Celzijusa, snijeg oko Ružnog pačeta nije se topio. Članovi Studija za suvremeni ples iz Zagreba, izveli su posljednji program Ruksaka u ovoj školskoj godini, plesnu predstavu Ružno pače.
      Publika su bili polaznici dječjeg vrtića Orkulica i učenici od 1. do 5. razreda OŠ Petar Lorin iz Salija na Dugom otoku.
      Plesom kao neverbalnom umjetnosti koja je bliska i razumljiva djeci, plesači su progovorili o (ne)uspjelom pokušaju uključivanja ružnog pačića u zajednicu, njegovom izopćenju zbog različitosti, problemu s kojim se susreću mnoga djeca danas.
      Djeca su, gledajući plesnu predstavu prema doživljajima Andersenova ružnog pačića, saznala kako je svijet, bez obzira na svoju ljepotu i raznolikost ponekad komplicirano mjesto za život, ali i da je važno i vrijedno boriti se za dostojanstven život, prihvaćanje i toleranciju. Shvaćanjem, uočavanjem i prihvaćanjem sebe i svoje istinske vrijednosti i ljepote prihvaćamo i duge sa svim njihovim različitostima i nesavršenostima. O tome su „plesali“ članovi Studija za suvremeni ples.
      Na plesnoj radionici aktivno su sudjelovale, osim djece, i odgajateljice „tete“ Lucija Ozretić i Katarina Piasevoli Šešelja. Programu su prisustvovali i ravnatelj škole Ratko Pelicarić i učiteljice Nada Malar, Marija Šešelja, Ana Milić, Ana Basioli Lučić i Nada Dominis.


 >>> Anketa programa/radionice  

 
Najave  RSS
e-Pisarnica
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Otvorene metode koordinacije

 Kulturne politike i rezidencijalni programi