E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2014  >  Fronesis posprema igračke – Gradac, Drvenik, Stari Grad (15. i 16. rujna 2014.)
     Ruksak (pun) kulture posjetio je 15. rujna 2014. godine Gradac, najjužnije naseljeno mjesto Makarske rivijere, ali i Splitsko-dalmatinske županije. Plesna skupina Fronesis iz Zagreba izvela je predstavu Nepospremljene igračke za učenike nižih razreda Osnovne škole Gradac te za učenike područnih škola Brist, Zaostrog, Drvenik i Podača.

     Pet mladih umjetnica (Sofija Kranjčec, Mirela Arnaut, Hana Pilski, Petra Ivančić, Jelena Guštin) pod umjetničkim su vodstvom plesne koreografkinje Jasne Čizmek-Tarbuk izvele predstavu Nepospremljene igračke koja opisuje što se događa s igračkama djece koja ih nakon igranja ne pospreme. Osim glazbenog i umjetničko doživljaja plesne predstave, kroz rimu, ples, glumu i humor učenici su usvajali i neke „dječje obveze“ u kućanstvu.

     Nakon održane predstave u Gracu, Ruksak se zaputio prema Drveniku, u područnu školu Drvenik, gdje je održana mala koreografska radionica za učenike te područne škole.

     U dječjem vrtiću Sardelice u Starom Gradu na Hvaru plesačice Fronesisa još su dva puta odigrale su predstavu Nepospremljene igračke te održale malu radionicu za predškolske vrtićke grupe. Na radionici su sudjelovale odgajateljice Venija Vranković, Ljerka Lučić, Katarina Vranković, Katarina Moškatelo i Dinka Pavičić Ivelja, a uspješno je koordinirala grupama mališana gospođa Berta Kovačević.

Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature