E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2014  >  Tri radionice Ruksaka (punog) kulture u Drenovcima (12. rujna 2014.)
     Nova sezona Ruksaka (punog) kulture započela je 12. rujna 2014. u Drenovcima. Učenici osnovne škole „Ivan Meštrović“ u Drenovcima sudjelovali su u tri radionice. Za one malo mlađe, učenike 4. i 5. razreda, tu je bio strip majstor Tihomir Tikulin sa svojom strip radionicom.
     Učenici 6. razreda imali su priliku učiti o arhitekturi u Maloj školi arhitekture, dok su oni stariji, učenici 7. i 8. razreda, sudjelovali u radionici Izgradnja zajednice zvukom, tišinom i ritmom, koju je vodio bubnjar grupe Zabranjeno pušenje Branko Trajkov -Trak.

     U strip radionici, Tihomir Tikulin govorio je učenicima o tome što je strip i kako nastaje. Nakon uvodnog dijela, učenici su imali priliku i sami ispričati i nacrtati jednu svoju priču kroz strip. Bilo je tu princeza i čudovišta, oživljenih geometrijskih likova s rukama i nogama te uvijek popularnih psića. Snježana Josipović i Ana-Marija Petričević iz Udruge OPA uvodili su učenike 6. razreda u osnove arhitekture te im omogućili da i sami isprobaju dizajniranje i izgradnju jednog manjeg sela i grada od papira.
     U čitavoj zgradi škole odzvanjali su zvukovi bubnjeva Branka Trajkova koji je uz pomoć 40-ak različitih bubnjeva i zvečki, najstarijim učenicima te osnovne škole i njihovim učiteljima pokazivao kako se zvukovi i ritam, ali i tišina mogu iskoristiti za prenošenje poruka i emocija.

    U programu i radionicama sudjelovali su učitelji OŠ „Ivan Meštrović“ u Drenovcima: Čokaš Nada, Jadranka Katalinić, Sanja Pristek Pejakić, Katica Pivić, Katica Vukoja te ravnateljica škole Marijana Raguž.
 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature