E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2014  >  Pinklec na rame i put pod noge u Ivancu i Gornjoj Voći (18. rujna 2014.)
      Ruksak pun kulture nastavio je svoj put u Ivancu, u Varaždinskoj županiji, gdje je 18. rujna posjetio Ivanec i Gornju Voću. Kazališna družina Pinklec iz Čakovca, u sklopu svojeg programa Pinklec na rame i put pod noge izvela je u dječjem vrtiću Ivančice predstavu A tko sam ja?. Glumci Karolina Horvat, Mario Jakšić i Davor Dokleja zabavili su mališane ali i prenijeli neke bitne puruke u vezi identiteta mlade osobe. Nakon predstave je održana i 60-minutna radionica.

      Ruksak se nakon Ivanca zaputio petnaestak kilometara sjeverno prema malom mjestu Gornja Voća, u blizini slovenske granice, gdje se nalazi područna škola A. G. Matoša koja ima ukupno 53 učenika. Predstavi su prisustvovali svi učenici te su, baš kao i mališani u vrtiću, u njoj uživali. Pouka predstave koja govori o identitetu mladih bila je jednako zanimljiva i učenicima viših razreda.

      Nakon predstave održana je radionica za učenike od prvog do četvrtog razreda, dok su učenici starijih razreda na igralištu odigrali prijateljski nogometni susret u kojem su im se po završetku radionice pridružili i članovi kazališne družine Pinklec kao i djelatnici Ministarstva kulture.
      U programu su sudjelovale učiteljice Jasmina Miko, Adriana Taučer Kukec, Nevenka Hrgović, Biserka Kikas i Dubravka Tuđen.

Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature