E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2014  >  Mali dinosaur u Grebaštici (22.rujna 2014.)
     U Grebašticu, naselju smještenom 14 kilometara južno od Šibenika, u Šibensko-kninskoj županiji Ruksak pun kulture došao je 22. rujna 2014. godine. Ovo naselje zovu još i Stari Šibenik jer se nalazi na lokaciji rimskog Šibenika. Tamošnju Područnu školu Grebaštica, koju pohađa 14 učenika, posjetile su glumice Kazališta lutaka Zadar koje su izvele predstavu Mali dinosaur.

     Predstava Mali dinosaur koju je osmislio i režirao poznati redatelj i lutkar Sunny Sunninsky govori o odrastanju i otkrivanju svijeta, stjecanju novih prijatelja i suočavanju sa strahom.
     Autor predstave svoje je buduće male gledatelje na predstavu pozivao sljedećim riječima: „Da bi odrastao moraš učiti. Moraš tražiti. Moraš svijet otkrivati. Znam da se bojiš, ali ne boj se, samo tako ćeš upoznati prijatelje, samo ćeš tako doživjeti neobične stvari. I vjeruj mi, prestat ćeš se bojati. Jer kad strahu pogledaš u oči on će nestati. Ne lažemo. Dođi i uvjeri se.“

     Lutkarice ˗ glumice Anđela Ćurković-Petković, Tamara Šoletić i Asija Rebac, izvele su predstavu 30-minutnu lutkarsku predstavu koja govori o problemu uklapanja u novo društvo kroz koje prolazi mali dinosaur kada ga u šumi pronađu lisica i magarac.
     Nakon predstave održana je kratka radionica gdje je učenicima demonstrirana lutkarska oprema te kako ona funkcionira. Lutkarice su učenicima objasnile i kako je najjednostavnije  napraviti lutke od predmeta koje sadrži svako kućanstvo.

Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature