E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2014  >  Zavičajni totemi u Lišanima Ostrovičkim (30. rujna 2014.)
     U sklopu programa Ruksak pun kulture održana je, 30. rujna 2014., u mjestu Lišane Ostrovičke u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić radionica Zavičajni totemi koju je osmislila Umjetnička organizacija LOFT.

     Radionica Zavičajni totemi održana je za 45 učenika od petog do osmog razreda ove škole u Ravnim Kotarima. Voditeljice radionica, dramska pedagoginja i redateljica Kruna Tarle te diplomirana lutkarica Morana Dolenc tijekom radionice učenicima su pokazale što su totemi, kako se i kojim materijalima totemi mogu izrađivati i na koji ih se način može oblikovati. Nakon što su naučili što su totemi i koja su moguća značenja totema, učenici su se – radeći u grupama – zajednički odlučili za totem njihove grupe , nakon čega su izabrani totem nacrtali na papiru. Svoje su skice učenici bojama precrtavali na velike komade žutice dok su drugi učenici izrađivali glavu totema od spužve i drvenih štapova. Nakon sušenja, obje su grupe svoje izrađene dijelove spajale u jedan totem pod stručnim nadzorom voditeljica radionice.

     U programu Zavičajni totemi Umjetničke organizacije LOFT sudjelovali su učitelji Ivan Hrabrov, Pegi Buterin, Mia Hrabrov i Marija Bobić, pedagoginja Silvija Birkić, knjižničarka Marijana Jurjević i ravnatelj škole Boro Savić.Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature