E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2014  >  Učenici PŠ Jezera u atelijeru Vaska Lipovca (23. listopada 2014.)
     U četvrtak, 23. listopada 2014. Ruksak pun kulture je u Područnoj školi Jezera središnje škole Vjekoslava Kaleba Tisno izveo program likovne radionice Treća dimenzija – prostor na plohi namijenjen učenicima nižih razreda osnovne škole. Područnu školu u Jezerima na otoku Murteru pohađa 28 učenika od 1. do 4. razreda. Likovni je program Treća dimenzija – prostor na plohi izvela udruga Vasko Lipovac, a voditelji programa bili su Mario Lipovac, Šime Vulić i Ana Lipovac.
     Cilj radionice je bio putem predavanja i praktičnog rada učenicima približiti osnove likovnog jezika i likovne pismenosti te ih potaknuti da se i sami pokušaju izraziti različitim oblicima umjetničkog stvaralaštva.

     Pomoću 3D projekcije voditelji radionice su učenicima prikazali svijet atelijera Vaska Lipovca, što im je omogućilo virtualni susret s djelima poznatog slikara. Učenici su tijekom radionice dobili uvid u to na koji je način moguće virtualno posjetiti slične institucije te kako je udaljenim korisnicima moguć „ulazak“ u atelijere drugih slikara ili muzeje.
     Na radionici su prisustvovali: ravnateljica Osnovne škole Vjekoslava Kaleba Slavka Plenča, pedagoginja Ivana Badžim te učiteljice Danijela Mateša, Sanja Milin i Dragana Horvatović.


Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature