E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2014  >  Najbolji prijatelji u Kistanju
     Ruksak (pun) kulture se još jednom vratio u Šibensko-kninsku županiju, ovaj puta u Kistanje, gdje je nastavio s izvedbama umjetničko-edukativnih programa. U Osnovnoj školi Kistanje, glumci Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca izveli su predstavu Najbolji prijatelji. Glumci Peđa Gvozdić i Giulio Settimo, koji su i u stvarnom životu najbolji prijatelji, predstavom su razveselili učenike OŠ Kistanje.

     Predstava govori o osamljenom zmaju kojeg se svi boje dok on na svoj pomalo nespretan način pokušava pronaći prijatelje. Kroz jednostavnu formu, baloni pričaju priču o upoznavanju, prepoznavanju i prijateljstvu gdje se kroz igru spajaju i sprijateljuju naizgled nespojivi svjetovi. U ovoj priči prijateljstvo nadvlada sve razlike i teškoće koje nas često prate u životu.
     Predstava  Najbolji prijatelj je neverbalna, a protagonisti u predstavi su životinje i likovi napravljeni od balona koji se animiraju.
     Nakon predstave održane su dvije radionice, za učenike nižih i viših razreda. I jedni i drugi na radionici su samostalno izrađivali životinje od balona, dok su stariji probali izraditi i neke druge oblike.
     Glumci su nakon radionica učiteljicama i učenicima darovali likove korištene u predstavi, kao i nekoliko pumpica za balone, tako da djeca mogu, uz pomoć svojih učitelja, isprobati izradu različitih modela od balona.

     Programu i radionicu prisustvovale su učiteljice Iva Lordanić – pedagoginja, Sanja Marasović-Stručić, ravnateljica i Maja Vukušić, stručna suradnica, knjižničarka. 

Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature