E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2014  >  Bijeg nije rješenje ni u Našicama
     Ruksak (pun) kulture vratio se još jednom u Slavoniju. Prigoda je ovoga puta bila uistinu posebna jer je ovo bila premijerna izvedba Ruksaka u srednjoj školi. Program smo izveli u  Srednjoj školi Isidora Kršnjavog, nazvanoj po zasigurno najpoznatijem žitelju ovog slavonskog grada.

     U grad Pejačevića dovedena je predstava Bijeg nije rješenje Teatra Tirena. Predstava govori o troje srednjoškolskih prijatelja koji se zbog različitih problema kod kuće okreću drogi.
    Vrijeme u kojem živimo naročito je rizično za mlade. Obitelj i škola ne uspijevaju u potpunosti odgovoriti na njihove potrebe. Ponašanje mladih sve je neprilagođenije, a očituje se sve ranijim početkom konzumiranja alkohola i droga koje donose kratkotrajan zaborav problema, no trajno usporavaju mentalni razvoj adolescenata. Problemi od kojih bježe, vraćaju im se u još drastičnijem obliku.
    Poslije predstave održane su radionice u kojoj su učenici analizirali dramske likove iz perspektive vanjske i unutarnje karakterizacije.

    Troje prijatelja glume Marija Šorša, Dino Škare i Nina Horvat. Za glazbu se pobrinuo Darko Horvat. Programu su prisustvovale nastavnice Leopoldina Mihaljević i Marija Pepelko. 


Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature