E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2014  >  Usna harmonika i korijeni suvremene glazbe u Mahičnom
    Kraj tjedna za Ruksak (pun) kulture značio je odlazak u Mahično, u Karlovačkoj županiji, u istoimenu Osnovnu školu. Učenici od 5. do 8. razreda, njih stotinjak, imali su priliku sudjelovati u programu Udruge Delta – Usna harmonika i korijeni suvremene glazbe.

     Kroz zanimljivi svijet bluesa učenike je proveo Tomislav Goluban u pratnji gitariste Lovre Šicela. Učenicima su imali priliku vidjeti različite tipove usne harmonike i čuti različite načine sviranja . Doznali su i kako je nastao bluesa na američkom jugu, a glazbenik Tomislav Goluban učenike je proveo kroz razvoj tog glazbenog oblika, od gospela i delta bluesa, kroz jazz pa sve do rock'n'rolla.
     Osim različitih vrsta usnih harmonika, učenicima je demonstrirano i kako koristiti neke druge blues instrumente poput rifljače i dronbulje.

    Učenici koji su najviše naučili i najkvalitetnije sudjelovali u radionici, na kraju su dobili nagrade od izvoditelja programa.
    Radionici su prisustvovali učitelji i stručni suradnici: Sanja Vuković, Ivana Ferko Pečar, Nikolina Nikolić, Sanja Španić , Đurđa Starešinčić, Mirjana jambrošić, Mirjana Belavić, Katarina Seljan, Krunoslava Turković, Matija Milošić, Andrija Vrbanc i Ivana Dramac, Gorana Simić Vinski i Svjetlana Basara, knjižničarka.


Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature