E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2015  >  Multiprogram u Vinkovcima - 30. siječnja 2015.
     Ruksak (pun) kulture 30. siječnja 2015. godine u OŠ Bartola Kašića u Vinkovcima doveo je program Kultura na kotačima i glazbeni program udruge Delta Usna harmonika i korijeni suvremene glazbe.

     U sklopu provođenja programa Kultura na kotačima, učenicima nižih razreda izvedena je predstava Tobija Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka. Predstava Tobija govori o jazavčaru čije su uši duge kao zastori. Kroz priču o psu, predstava Tobija govori o odrastanju i o tome kako mladi ljudi nikada nisu zadovoljni svojim izgledom. Nakon predstave održana je lutkarska radionica na kojoj su djeca imala priliku osmisliti i odigrati vlastitu lutkarsku predstavu.

     Tijekom radionice za mlađe učenike, učenici viših razreda prisustvovali su glazbenom programu udruge Delta, Usna harmonika i korijeni suvremene glazbe. Tomislav Goluban i gitarist Tomislav Novak proveli su učenike kroz svijet usne harmonike i početke blues glazbe. Objasnili su kako je blues dodavanjem struje polagano prerastao u rock'n'roll. Također su se dotakli i ostalih glazbenih stilova vezanih uz korijene suvremene glazbe kao što su gospel, jazz i country.

     Programu su, uz svih 397 učenika škole, prisustvovali i svi profesori te ravanteljica Adrijana Cvrković Lasić.
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature