E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2015  >  Putovanje u geološku prošlost u Triblju - 19. veljače 2015.
    Ruksak (pun) kulture u četvrtak, 19. veljače 2015. godine izveo je radionički program Putovanje u geološku prošlost u Triblju, u Primorsko-goranskoj županiji. Ruksak je stigao Osnovnu školu Jurja Klovića u Triblju u ranim jutarnjim satima. Mjesto Tribalj nalazi se nekoliko kilometara iznad Crikvenice. Ruksak je u Tribalj doveo program Hrvatskog prirodoslovnog muzeja Jeste li znali? putovanje u geološku prošlost koji je namijenjen učenicima 5. i 6. razreda. Radionicu su vodile kustosice Katarina Krizmanić i Nediljka Prlj Šimić, te njihov kolega Dražen Japundžić iz Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Zagrebu, a pridružila im se i Tea Rosić iz muzeja u Crikvenici.

     Radionica je započela kratkim upoznavanjem učenika s geološkim formacijama i fosilima, amonitima, rudistima i sl. Nakon toga su djeca imala priliku raditi odljevak jednog pronađenog fosila u gipsu te crtati fosil koji im se najviše svidio. Zatim su taj crtež uz pomoć pečata reproducirali na platnene torbe.

     Uz ravnateljicu Maricu Klarić, u programu su sudjelovali pedagoginja Vilma Carkatnić, učiteljica likovnog Alison Mavrić, te profesor prirode i biologije Oliver Šimcec. Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature