E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Akcija kulture!
9.5.2015. - U organizaciji Ministarstva kulture i uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za odgoj i obrazovanje, u prostorima Studentskog centra i Tehničkog muzeja u Zagrebu, 12. svibnja 2015. godine, od 10 do 22 sata, održat će se prva Akcija kulture!      Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta već treću godinu uspješno zajednički provode program Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi kojem je cilj približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima. S obzirom na to da se program vrlo uspješno provodi, a da je namijenjen djeci i mladima u dislociranim, prometno slabije povezanim područjima smatrali smo potrebnim informirati i druge moguće korisnike o umjetničko-edukativnim programima koje Ministarstvo kulture podržava.
 
     Projekt Akcija kulture! započeo je i kao jedna od  aktivnosti u zajedničkom projektu u kojem Ministarstvo kulture sudjeluje kao partner Ministarstvu kulture Republike Slovenije, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Republike Slovenije i Cankarjevomu domu u višegodišnjem projektu Kulturni bazar.
 
     Cilj Akcije kulture! jest okupiti što veći broj djelatnika u kulturnom i umjetničkom odgoju i obrazovanju te institucije koje žele predstaviti svoje kulturne i umjetničke programe namijenjene djeci i mladima. Također, Akcijom kulture! želi se na jednom mjestu predstaviti edukativnu produkciju za djecu i mlade koju je podržalo Ministarstvo kulture RH.
 
     Akcija kulture! inovativan je kulturno-umjetnički i edukativni sajam gdje se djeca, mladi, učitelji, nastavnici, ravnatelji vrtića i škola, edukatori, stručni suradnici i roditelji mogu upoznati s recentnim edukativnim praksama, izmijeniti iskustva ili dogovoriti suradnje s muzejima, umjetničkim organizacijama i kazalištima. Akcija kulture! ujedno će omogućiti razmjenu programa i povezivanje između vrtića, škola, kulturnih i obrazovnih institucija i organizacija.
 
     Program će se u gore navedenim prostorima odvijati od 10 do 22 sata, izlagački prostor aktivnosti bit će na raspolaganju institucijama i organizacijama koje žele predstaviti promidžbene materijale, a u sklopu sajma održavat će se radionice, edukativni programi, kazališne i plesne predstave za djecu i mlade, roditelje te učitelje i nastavnike.
 
     Sudjeluju: Teatar Puna kuća, OŠ Vrapče, OŠ Marije Jurić Zagorke, Plesni centar Tala, Udruga Vibra, Kazalište Tvornica lutaka, Pinklec, Kazalište Mala scena, Muzej suvremene umjetnosti, Muzej za umjetnost i obrt, Galerija Klovićevi dvori, Djeca susreću umjetnost, Udruga Moj svijet, Gimnazija Sesvete, Udruga Atom, Škola stvaralaštva Novigradsko proljeće, Pisci na mreži, Škola medijske kulture – Hrvatski filmski savez, Kampanja Čitaj mi!, Branko Trajkov – Trak, Arheološki muzej, Udruga za promicanje vizualne umjetnosti OPA , Pogon Jedinstvo, Centar za ženske studije / Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke, Gradski muzej Sisak & Konzervatorski ured Sisak, Udruga KURZIV – Platforma za pitanja kulture, medija i društva - Kulturpunkt.hr, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Animafest, Zagreb Film Festival, Hrvatsko dizajnersko društvo, Etnografski muzej, Laboratorij zabave, Muzej grada Zagreba, Hrvatski prirodoslovni muzej - Zagreb, Hrvatski restauratorski zavod, Uprava za zaštitu kulturne baštine, Odjel za digitalizaciju, UNESCO - Ministarstvo kulture RH, Tehnički muzej.
 
Akcija kulture! je besplatna i otvorena za sve.
 

 >>> Raspored programa u prostorima Studentskog centra .pdf

>>> Raspored programa u prostorima Tehničkog muzeja .pdfNajave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature