E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2015  >  Jazz na kotačima u Donjem Lapcu (29. travnja 2015.)
     Nakon što Ruksak (pun) kulture početkom veljače nije uspio dovesti program u OŠ Donji Lapac zbog visokog snijega, 29. travnja učenici škole u Lapcu, malom mjesto blizu granice s Bosnom i Hercegovinom, napokon su dočekali program koji je izvela Umjetnička udruga Atom.

     Glazbenica Lela Kaplowitz iz umjetničke udruge ATOM, koja je vodila radionicu, od samog je početka programa uspostavili odličnu kontakt s izrazito motiviranim učenicima. Voditeljica radionice ih je provela kroz povijest i najvažnije značajke jazza, koristeći se pjesmom i interaktivnim sadržajem. U tome joj je pomagao gitarist Davor Doležal. Učenici su imali priliku učiti o ritmu i glazbenoj improvizaciji u čemu su se oni najhrabriji i sami okušali.
     U drugom djelu radionice, učenici su se podijelili u četiri skupine, a svaka je skupina kao zadatak trebala smisliti vlastiti tekst za skladbu te su kasnije te tekstove i otpjevali. Neke grupe su imale i soliste, dok su se neki okušali i u duetima.

     Uz pedagoginju Kristijanu Dadić, koja je prijavila školu na Ruksak, programu je prisustvovala i učiteljica hrvatskog jezika Štefica Barišić.

Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature