E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Otvorena Kuća fresaka u Draguću
26.6.2015. - "Kuća istarskih fresaka primjer je kako oživjeti mala mjesta i kako povezati kulturu i turizam" - rekao je ministar kulture Berislav Šipuš na otvorenju Kuće istarskih fresaka u Draguću, u petak 26. lipnja 2015. godine, dodavši kako je Istra pokazala da savjesno i svjesno prepoznaje bogatstvo koje ima. Istaknuvši kako je impresioniran viđenim, ministar kulture dodao je i da je sretan zbog toga maloga grada, te da vjeruje kako će ga Kuća fresaka oživjeti jer je to velika vrijednost.

FOTO: www.revitas.org
 
     Svečano otvorena Kuća istarskih fresaka, osim galerijskoga, ima i rezidencijalni prostor a otvorena je u suradnji sa Slovenijom zahvaljujući programu prekogranične suradnje Europske unije Revitas II.
     Riječ je rekonstrukciji i prenamjeni zgrade stare škole u Draguću, čemu je prethodila međunarodna likovna kolonija, radionica o zidnom slikarstvu i međunarodni znanstveni skup.
     Istarski župan Valter Flego istaknuo je kako je otvorenje Kuće istarskih fresaka dokaz da se na poluotoku brinu o ravnomjernoj razvijenosti obale i unutrašnjosti.

     Kuća fresaka otvorena je u suradnji sa Slovenijom zahvaljujući programu prekogranične suradnje Europske unije Revitas II, a obnovu zgrade sufinanciralo je Ministarstvo kulture sa 50 tisuća kuna.
     Projekt Revitas II odnosi se na revitalizaciju istarskoga zaleđa, osobito kad je riječ o turizmu. Ovaj je prekogranični projekt sufinanciran novcem Europske unije u sklopu Operativnog programa Slovenija-Hrvatska 2007. do 2013. u iznosu od 843.058,00 eura. Partneri projekta Revitas II su grad Kopar (vodeći partner), Istarska županija, Turistička zajednica Istarske županije, gradovi Buzet i Vodnjan te općine Izola i Piran. (Hina/MK)

FOTO: www.revitas.org
 
FOTO: www.revitas.org
 
FOTO: www.revitas.org
 

Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a