E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2015  >  Pinokio u Poljani (1. lipnja 2015.)
     Ruksak (pun) kulture, nakon dulje stanke, doveo je kulturno-edukativnoi program na otok. Odredište Ruksaka bio je otok Ugljan i maleno mjesto Poljana u blizini Preka. Tamo je Ruksak (pun) kulture gostovao s predstavom Pinokio, koju je učenicima Područne škole Poljana izveo Plesni atelijer Naiva.

    Prilikom dolaska, Ruksak je dočekao je ravnatelj Osnovne škole Valentin Klarin, Kristijan Smud i odveo do Područne škole Poljana, gdje je održana plesna predstava Pinokio, Plesnog atelijera Naiva. Adaptacija priče Carla Collodija govori o drvenom lutku Pinokiju koji na putu odrastanja mora usvojiti više nego jednu gorku lekciju. Sama je priča u predstavi svedena na slijed najpoznatijih epizoda, a i one su pokazane u najkraćim crtama. Najvažniji je u predstavi bio pokret, je je dijalog sveden na osnovnu informativnu funkciju, dok se priča uistinu pripovijeda pokretom, koji pokazuje likove u pravom svjetlu, izražava emociju, duhovit je i atraktivan.
    U predstavi plešu i glume Ivana Miletić Piškor, Dina Ekštajn, Petar Banda i Zvonimir Kvesić, dok se za tehniku pobrinuo Ivan Biondić.
    Predstavi su, uz učenike, prisustvovale i učiteljice Milena Ćurko i Danijela Mandić.


 

Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature