E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2015  >  Ljekarnik u Gunji (11. rujna 2015.)
     Ruksak (pun) kulture započeo je s porovođenjem jesenskog dijela progama u OŠ "Antun i Stjepan Radić" u Gunji. Učenicima te Osnovne škole, na  početku nove školske godine, izveden je program Umjetničke organizacije Croarija, opera Ljekarnik, jednočinka Josepha Haydna.

     Radnja komične opere Ljekarnik odvija se u ljekarni čiji je bogati vlasnik Sempronio potpuno nezainteresiran za svoj posao i uzima asistenta Mengonea. U Sempronijevu štićenicu Girllettu preko ušiju je zaljubljen Mengone, ali i bogati mladić Volpino, koji je čuo za Girllettinu ljepotu. Cijela radnja obiluje tipičnim goldonijeviskim komičnim elementima, stoga je i rasplet u Goldonijevom stilu gdje osobine poput pohlepe, taštine, neodlučnosti bivaju ismijane što ovo djelo čini zabavnim i poučnim, a ipak glazbeno neizmjerno lijepim.
     Pjevačke uloge interpretirali su Tihana Havelka kao Girrletta, Henrik Šimunković kao Sempronio, Marin Tuhtan  kao Mengone i Goranka Tuhtan kao Volpino, koje je pratila Darjana Blaće – Šojat na klaviru.

     Učenicima Osnovne škole "Antun i Stjepan Radić" pridružili su se učenici i učitelji iz Područne škole Rajevo Selo, učenici OŠ Mare Švel-Gamiršek iz Vrbanje te učenici OŠ "Ivan Filipović" iz Račinovaca. Uz ravnatelja škole domaćina gospodina Stipice Mišure program Ruksaka (punog) kulture vidjelo je oko 450 djece i dvadesetak učitelja, odgajatelja i stručnih suradnika. 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature