E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2015  >  Zavičajni totemi i Pozivnica u MUO stigli u Dardu (5. i 10. studenoga 2015.)  >  Zavičajni totemi u Dardi (5. studenoga 2015.)
      Ruksak (pun) kulture posjetio je Osječko–baranjsku županiju u Dardi s programom Zavičajni totemi Umjetničke organizacije LOFT, a u realizaciji akademske lutkarice francuske škole Morane Dolenc i kazališne i likovne umjetnice multimedije Krune Tarle.

      Zavičajni totemi program je koji se izvodi s djecom od 3. do 8. razreda osnovne škole, a provodi se u različitim hrvatskim regijama prilagođavajući se specifičnoj kulturnoj, geografskoj i povijesnoj autentičnosti.
      Cilj programa je usporediti i izložiti sličnosti i razlike pojedinih zavičaja te u konačnici izložiti zavičajno bogatstvo i raznolikost. U sklopu programa djeca su izrađivala vlastite ili zajedničke Darđanske toteme. Sam naziv "totem" potječe iz indijanskih plemena što u prijevodu znači rod. Totem čini poveznica lutke i likovnog rada čija svrha može biti višenamjenska – izložbena ili izvedbena.  
     Zavičajni totemi ostaju trajni elementi dekoracije škole, a djeca se pri izradi totema koriste likovnim tehnikama koje objedinjuju oslikavanje i kiparske vještine. Zajednički rad na izradi totema potiče razvoj međusobne suradnje.

     U radionici je napravljeno 16 Darđanskih totema koje je izrađivalo 23 djece 5. razreda.  
     Na programu je sudjelovala knjižničarka Nataša Mesić Muharemi, učiteljica Valerija Šerbedžić i ravnatelj Janoš Boni.
 
 

Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature