E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2015  >  Ruksak (pun) kulture u Bujama (2. prosinca 2015.)
     Ruksak (pun) kulture gostovao je u Bujama u Srednjoj školi Vladimira Gortana s programom Umjetničke akademije u Osijeku.

     Program Dramski studio Umjetničke akademije u Osijeku osmišljen je za više razrede osnovne škole i za učenike srednje škole, a u sebi objedinjuje teorijski, umjetnički, lutkarski program i radionicu s edukativno – interaktivnim dijelom koji podrazumijeva kazališno-lutkarsku radionicu s učenicima.
     Cilj projekta je učenicima približiti lutkarsku umjetnost tako da ih se izravno i kroz kazališni proces pouči o procesima nastajanja lutkarske predstave te da kroz vlastiti rad kreiraju predodžbu o nastaju predstave. Voditeljica radionice ass. Katica Šubarić i student 2. godine glume Marijan Josipović program su započeli promidžbenim filmom o djelatnostima Umjetničke akademije u Osijeku.
   
     Radionica je organizirana za 30 učenika kojima su u uvodnom dijelu kroz igru riječi približeni pojmovi i osnovna načela glume i odnosa u procesu rada na predstavi. Nakon uvodnog dijela, podijeljeni su u dvije  grupe gdje su prolazeći kroz različite vježbe učili o pojmu dramske igre, prepoznavanju radnje, principu akcije – reakcije u glumi, o osnovnim modelima odnosa, izradi likova, o tijelu kao instrumentu, koordinaciji, motorici i ritmu.
     Na radionici su stekli neka znanja, vještine i sposobnosti iz područja uspješne javne komunikacije, aktivnog slušanja, interpersonalne komunikacije, upoznavanje i predstavljanja, izgradnje odnosa i neverbalne komunikacije.
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature