E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Ruksak (pun) kulture  >  2015  >  Posljednje putovanje Ruksaka (punog) kulture u 2015. godini - Vrgorac (17. prosinca 2015.)
     Svoj posljednji program u 2015. godini Ruksak (pun) kulture izveo je u Vrgorcu. Za učenike Srednje škole Tin Ujević u vrgorcu izvedena su dva programa, radionica Branka Trajkova Traka i Uvod u crtanje kompozicije Umjetničke akademije u Osijeku.

     Jedna grupa učenika sudjelovala je na programu Branka Trajkova – Traka, bubnjara grupe Zabranjeno pušenje, pod nazivom Izgradnja zajednice zvukom, ritmom, tišinom. Učenici su saznali kako se ritam, zvuk ali i tišina mogu iskoristit za prenošenje emocija i poruka. U tome su im osim voditelje Branka Trajkova pomogli bubnjevi i zvečke iz čitavog svijeta.

     Dok im je dio kolega „bubnjao“, druga je grupa učenika bila je na radionici Uvod u crtanje kompozicije Umjetničke akademije u Osijeku koji je vodila doc. art. Ines Matijević Cakić sa studenticama 2. godine Suzanom Ososlija i Majom Gjajić. Učenici su izrađivali grafike za koje su samostalno izrađivali modele portreta, a nakon radionice održana je izložba radova nastalih na radionici. Cilj radionice je razvijanje percepcije kroz promatranje, crtanje, gledanje i opažanje. Radionici je prisustvovalo 35 učenika od 1. do 4. razreda srednje škole.
     U programu su aktivno sudjelovali nastavnici Milena Rakić (stručni suradnik - knjižničarka), Matea Mihaljević, (pedagog), Antonija Galić (hrvatski jezik), Valerija Soldo Rešetara i ravnatelj Josip Gašpar.Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature